Deutsche Telekom klaagt Duitse overheid aan vanwege eisen voor 5G-veiling

02-01-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Deutsche Telekom klaagt Duitse overheid aan vanwege eisen voor 5G-veiling

Deutsche Telekom klaagt de Duitse Bundesnetzagentur aan. De telecommaatschappij is het niet eens met eisen die de overheidsdienst stelt aan partijen die willen deelnemen aan de frequentieveiling voor mobiele netwerken.

Dit meldt Die Welt. Wie wilt deelnemen aan de veiling moet zich voor 25 januari hebben aangemeld. Ondanks dat deze deadline er al snel aankomt, zijn de eisen die worden gesteld aan bieders onlangs herzien. De herziene voorwaarden zijn onder andere bedoeld om nieuwkomers op de markt zonder eigen infrastructuur de mogelijkheid te bieden mee te bieden naar 5G-licenties. Zo moeten bieders onder meer investeren in mobiele netwerken in Duitsland en nieuwkomers op de markt toegang geven tot hun infrastructuur.

Naast Deutsche Telecom verzetten ook andere telecomproviders in Duitsland zich tegen de herziene voorwaarden. Zo zijn ook Vodafone en Telefonica Deutschland rechtszaken begonnen tegen de overheidsdienst waarbij de legitimiteit van de nieuwe voorwaarden in twijfel wordt getrokken.

Terug naar nieuws overzicht