Wouter Hoeffnagel - 29 december 2018

Mark Zuckerberg is trots op voortgang van Facebook in 2018

Facebook heeft flinke voortgang geboekt met het aanpakken van de problemen waarmee het platform kampt. Dit stelt oprichter en CEO Mark Zuckerberg (foto), die trots zegt te zijn.

Dit schrijft Zuckerberg op Facebook. Met de problemen waar Zuckerberg over spreekt doelt hij onder meer op de aanpak van de verspreiding van haatdragende content en misinformatie, het verbeteren van de controle die gebruikers hebben over hun informatie en de inzet van het platform om verkiezingen te beïnvloeden.

'DNA op fundamentele wijze veranderd'

"We zijn een heel ander bedrijf dan we in 2016 waren, of zelfs een jaar geleden. We hebben ons DNA op fundamentele wijze veranderd om ons meer te richten op het voorkomen van schade met onze diensten, en we hebben systematisch een groot deel van ons bedrijf ingezet om dit tegen te gaan. We hebben nu meer dan 30.000 mensen in dienst die werken aan veiligheid en investeren miljarden dollars per jaar in beveiliging", schrijft Zuckerberg.

De CEO van Facebook erkent dat het oplossen van de problemen waarmee het platform kampt meer tijd kost dan een jaar. "In de gebieden die ik noem hebben we meerjarige plannen opgesteld om onze systemen te vernieuwen en we zijn goed op weg met het uitvoeren van deze roadmaps. In het verleden hebben we onvoldoende aandacht besteed aan deze problemen, maar we zijn nu veel proactiever", aldus Zuckerberg.

De volledige post van Zuckerberg is hier te vinden.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024