Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
22-12-2018 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

2018: het jaar in tien video’s

Ook dit jaar heeft he team van Executive People weer meer dan honderd videoreportages gemaakt om de ontwikkelingen in de dynamische IT-markt in kaart te brengen. Hieronder tien populaire video’s die het jaar goed samenvatten:

Rico Verhoeven: 'ICT is topsport'

Wereldkampioen kickboksen in het zwaargewicht Rico Verhoeven was aan het begin van het jaar bij de nieuwjaarsreceptie van SLTN Inter Access om te praten over de trainingsapp die hij samen met SLTN Inter Access aan het maken is. Executive People sprak met hem over de app, en ICT als topsport.

Video CIO Round Table: AI en Security

'Kijk verder dan de gebaande paden bij security', zegt Paul van der Wilk, Regional Manager Benelux bij Cylance, in deze reportage. Hij is mede-initiatiefnemer van een nieuwe editie van de Executive People CIO Round Table, die deze week weer plaatsvond op kasteel Hooge Vuursche in Baarn. Hier werd gediscussieerd over de mogelijkheden van artificial intelligence in security. Moderator was security-expert Mary-Jo de Leeuw. 

Video update met Lotte de Bruijn: “We zijn de architect van de digitale samenleving”

Nederland ICT toonde zich aan het begin van het jaar uitermate optimistisch over de markt dit jaar. Digitalisering staat overal hoog op de agenda, en iedere sector onderkent ondertussen wel het belang van de digitale transformatie. Voor de ICT sector zelf brengt dit wel een aantal uitdagingen met zich mee, zegt Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT, in dit gesprek dat we met haar hadden tijdens het Dutch IT-channel Awards gala. “Als sector zijn we de architect van de digitale samenleving.”

Video: ‘Diversiteit maakt slimmer’

Diversiteit maakt een organisatie slimmer, was tijdens de keynote van European Women in Technology de boodschap. Tijdens dit tweedaagse evenement, dat in het najaar plaatsvond in Nederland, kwamen tweeduizend vrouwen voor een vol lezingenprogramma, en een carrièremarkt waar IT-bedrijven hun best deden om vrouwelijke medewerkers te werven. Executive People en Dutch IT-channel waren aanwezig als mediapartner. Voor deze reportage bespraken we het thema met Lesley Slaton Brown, Chief Diversity Officer bij HP; Jitka Beukenkamp, AVP Digital Business Benelux bij Cognizant en Linh Bergen-Peters, CMO bij Spotcap.

Video: Zonder dynamische cultuur geen innovatie

CIO's zijn 70 procent van hun tijd bezig met weinig inspirerende zaken als wegwerken van e-mails en vergaderen. Daarmee blijft weinig tijd over voor innovatie en digitale transformatie. Dat is een van de feiten die Gartner gisteren tijdens de keynote naar voren bracht over zaken die de digitale transformatie in de weg staan, Zonder dynamische cultuur geen digitale transformatie, was de boodschap. In deze video een eerste impressie van het centrale thema.

Video: Hoe kan digitalisering de maatschappij beter maken?

Hoe leid je een organisatie? Hoe verander je de cultuur van je organisatie zodanig dat je nieuwe dingen doet en nieuwe diensten ontwikkelt voor je land? Dat is volgens Alexander Fattoruso, Regional Vice President van Gartner Nederland een van de onderwerpen waar hij over sprak met deelnemers aan de Public Sector Lunch, tijdens Gartner Symposium/ITXpo in Barcelona.  

Videoreportage: Future of Business Technology vraagt om durf

Innovatiedenken betekent goed kunnen omgaan met risico en disruptie. De snelheid van zaken doen verandert, en daarmee de rol van de leider. Het vraagt om ondernemerschap, en durf om de sprong naar de toekomst te maken. Dat zegt Research Director Erik van Ommeren van Gartner in deze reportage over het event The Future of Business Technology, dat in het voorjaar plaatsvond in het Omniversum in Den Haag. Dutch IT-channel organiseerde the Future of Business Technology in samenwerking met Executive People.

Digital Doctors: IoT is concrete businesskans

Over weinig technologische ontwikkelingen wordt zoveel gesproken als over het Internet of Things. De toekomstige mogelijkheden lijken legio. Maar wat kan er nu in praktijk al mee gedaan worden? Heeft het voor bedrijven al zin om erin te investeren? In deze editie van Digital Doctors laat Bart ven Rheenen, managing director van Arrow ECS Benelux, zien dat er met bestaande slimme technologie al heel veel mogelijk is. 

Video: Marc Swartjes over groei in turbulente tijden

In januari 2017 heeft Gartner de strategische beslissing genomen om een scheiding aan te brengen tussen de segmenten High Tech- en Telecomproviders en eindgebruikers. In Europa is Marc Swartjes, voorheen Managing Vice President Sales bij Gartner Benelux, verantwoordelijk voor het opbouwen en leiden van dit Europese High Tech-segment. Want veel aanbieders van High Tech diensten zijn klant van Gartner om te navigeren en groeien in een tijd van ongekende digitale disruptie.

Video Dreamforce 2018: 'In gesprek met data'

"In gesprek gaan met data", zo beschrijft Carola Verschoor van Royal HaskoningDHV in deze reportage de mogelijkheden van Einstein Voice. Deze functie, vergaande spraakinteractie met artificial intelligence , was een van de grote aankondigingen tijdens Dreamforce 2018 in San Francisco. Het team van Executive People was aanwezig op dit massale evenement, waar 170.000 deelnemers op af waren gekomen.

Terug naar video overzicht