Dataiku haalt 101 miljoen dollar op bij investeerders

20-12-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dataiku haalt 101 miljoen dollar op bij investeerders

Dataiku, leverancier van een open data science- en machine learning-platform, heeft een Series C-investering binnengehaald van 101 miljoen dollar.

Met de financiering wordt onder meer het aantal medewerkers verdubbeld en de productontwikkeling versneld. De investeringsronde werd geleid door ICONIQ Capital en ondersteund door Alven Capital, Battery Ventures, Dawn Capital, en FirstMark Capital. De kapitaalinjectie komt na een Series B-investering in het bedrijf van 28 miljoen dollar in 2017 en de aankondiging van Dataiku 5 in september 2018.

Sinds de start in 2013 heeft Dataiku zich gericht op de democratisering van data om innovatie te stimuleren. Dit in tegenstelling tot leveranciers van technologieën die slechts voor enkele bedrijven en medewerkers waren weggelegd. Dataiku biedt een platform waarmee organisaties digitale transformatie tot in alle onderdelen van de organisatie kunnen doorvoeren. Zo wordt Dataiku onder meer gebruikt om zelf AI-toepassingen te bouwen waarmee bedrijven optimaal hun marketingbudget kunnen inzetten, onderhoud kunnen plannen, trends kunnen voorspellen en fraude kunnen detecteren.

“Deze financiering is een bevestiging van onze visie om het missende onderdeel voor het moderne bedrijf te ontwikkelen en te leveren: een platform waarop je je eigen AI-toepassingen bouwt”, zegt Florian Douetteau, CEO van Dataiku. “We hebben altijd geloofd dat data alle functies ingrijpend zal veranderen en dat digitale transformatie mogelijk wordt gemaakt door opleiding , toegang tot data en samenwerking. Dataiku blijft zich focussen op het faciliteren van deze zaken.”

Hylke Visser, Director Sales en Business Development voor Dataiku in EMEA, is blij met de forse investering: “Ik zie dat veel Europese organisaties op zoek zijn naar een laagdrempelige manier om te profiteren van de kansen die AI biedt. Doordat we nu zowel de groei van onze organisatie als de ontwikkeling van het Dataiku-platform, kunnen versnellen, helpen we nog meer bedrijven sneller het maximale rendement uit hun data te halen.”

Terug naar nieuws overzicht