Frankrijk heft vanaf 2019 belasting op techgiganten

18-12-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Frankrijk heft vanaf 2019 belasting op techgiganten

Frankrijk legt techgiganten vanaf januari 2019 een extra belasting op. De belasting is gericht op bedrijven als Apple, Amazon, Facebook en Google en gaat naar schatting jaarlijks zo'n 500 miljoen euro aan belastinginkomsten opleveren.

Dit meldt BFM TV. De belasting is van toepassing op de omzet die bedrijven in Frankrijk realiseren. In tegenstelling tot de Europese belasting waar momenteel aan wordt gewerkt is de Franse belasting niet alleen van toepassing op de omzet die bedrijven in Frankrijk realiseren, maar ook op advertentieinkomsten en de wederverkoop van persoonlijke gegevens van gebruikers.

Al langer is bekend dat Frankrijk weinig geduld heeft met de invoering van deze Europese belasting. Eerder gaf de Franse minister van Economie Bruno Le Maire aan bereid te zijn tot maart te wachten op een EU-brede belasting voor techbedrijven. Een voorstel voor deze belasting werd onlangs goedgekeurd door het Europees Parlement, maar moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie en de Raad van Ministers. Nu blijkt Frankrijk dus toch niet te willen wachten op de Europese belasting en alsnog met een nationale belasting op techbedrijven te komen.

Terug naar nieuws overzicht