Geen spionagechips gevonden op Supermicro moederborden tijdens extern onderzoek

11-12-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Geen spionagechips gevonden op Supermicro moederborden tijdens extern onderzoek

Bij een extern onderzoek naar moederborden van Supermicro zijn geen malafide spionagechips aangetroffen. Zowel oudere als nieuwe moederborden van het bedrijf zijn onderzocht.

Dit heeft Supermicro bekend gemaakt in een brief gericht aan klanten, meldt Reuters. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Supermicro om zorgen van klanten weg te nemen. Deze zorgen ontstonden nadat Bloomberg een artikel publiceerde waarin verschillende anonieme bronnen aangaven dat minuscule spionagechips van Chinese makelij waren aangetroffen op moederborden van Supermicro. Deze moederborden zouden onder andere bij Apple en Amazon in gebruik zijn.

Geen bewijsmateriaal

Het artikel deed veel stof opwaaien. Zowel Supermicro, Apple als Amazon ontkennen het verhaal en stellen dat dergelijke spionagechips nooit zijn aangetroffen op moederborden van Supermicro. Supermicro voerde eerder zelf onderzoek uit naar de aantijgingen en vond hierbij geen bewijs voor de aanwezigheid van dergelijke chips. Het externe onderzoek dat nu is afgerond staat los van dit eerdere onderzoek.

Reuters meldt dat klanten door Supermicro via een brief op de hoogte zijn gesteld van de bevindingen van het externe onderzoek. Het onderzoek heeft betrekking op zowel recente moederborden die momenteel worden verkocht als oudere exemplaren die eerder aan Apple en Amazon zijn geleverd, melden bronnen van Reuters.

Terug naar nieuws overzicht
Security