Tectrade en ValueBlue helpen organisaties aan de slag met de cloud

10-12-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Tectrade en ValueBlue helpen organisaties aan de slag met de cloud

Elke organisatie heeft inmiddels wel met de cloud te maken en kijkt naar de mogelijkheden, maar twijfelt over hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Met een samenwerking met ValueBlue speelt Tectrade hierop in.

"Bedrijfsprocessen, applicaties, data en infrastructuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden dus voordat we organisaties kunnen helpen bij het maken van een cloudstrategie brengen we de samenhang en relaties hiervan gedetailleerd in kaart. Hierbij speelt BlueDolphin, de software van ValueBlue, een grote rol", aldus Nicolai Kippersluis (foto), CEO en Founder van Tectrade.

Beschikbaarheid, integriteit, veiligheid en kosten

"Nadat we het complete landschap samen met de klant in kaart gebracht en gekwalificeerd hebben, kijken we welke onderdelen naar welke cloud overgezet kunnen worden en welke beter on-premise kunnen blijven staan. Beschikbaarheid, integriteit, veiligheid en kosten zijn hierbij de belangrijkste aspecten."

"Tectrade maakt bij strategische cloudtrajecten al geruime tijd gebruik van de BlueDolphin software en, daar waar nodig, ook van de kennis en expertise van de specialisten van ValueBlue. Met de toenemende vraag naar dergelijke trajecten ontstond voor beide partijen de behoefte naar een officiële bevestiging van de samenwerking die nu heeft geresulteerd in een hechte strategische samenwerking", legt Kippersluis uit. "Dankzij de samenwerking kunnen we organisaties nog beter adviseren en begeleiden bij het maken van gefundeerde keuzes en helpen meer waarde uit data te halen ter ondersteuning van de business."

Hybride multi cloud omgeving

Henk van Wijnen, Director Portfolio, Sales en Marketing bij ValueBlue: "ValueBlue helpt organisaties door het verkrijgen van inzicht in de bedrijfsvoering en hoe deze wordt ondersteund door IT, de juiste beslissingen te maken omtrent cloud. Met de ‘BlueDolphin Cloud Architectuur Assessment’ wordt op basis van dit inzicht een heldere businesscase gerealiseerd die concrete redenen en strategische stappen uiteenzet om over te stappen naar bijvoorbeeld Microsoft Azure."

"Wij zijn blij met een vendor neutrale partner als Tectrade, die zich niet exclusief op de Azure Cloud richt maar een objectieve vergelijking maakt tussen een on premise oplossing en de verschillende cloudvormen en cloudaanbieders."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud