Regeling garandeert continuïteit online apps en applicaties na faillissement

03-12-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Regeling garandeert continuïteit online apps en applicaties na faillissement

ACC ICT introduceert in samenwerking met softwareontwikkelaar TimeTell, een continuïteitsregeling waarbij online dienstverleners, DevOps teams en softwareontwikkelaars hun eindklanten na een faillissement kunnen blijven bedienen. Met deze Developers Edition neemt de Stichting Continuïteit ACC ICT de hele IT-dienstverlening van het failliete softwarebedrijf over. Zo blijven de online IT-omgevingen, apps en applicaties (SaaS) functioneren, gaat er geen data verloren en worden datalekken voorkomen.

Bedrijven en organisaties zijn steeds meer afhankelijk van IT-resources. Bovendien hebben ze te maken met strikte regels rond persoonsgegevens en informatiebeveiliging. Bij een faillissement ontstaat er een onzekere situatie. Wat gebeurt er met de data en apparatuur? En kunnen klanten nog worden bediend? De Continuïteitsregeling, Developers Edition van ACC ICT neemt deze onzekerheid weg en garandeert de continuïteit van zowel online apps als applicaties.

Minstens drie maanden ondersteuning

Als een softwareontwikkelaar, online dienstverlener of ACC ICT zelf failliet gaat, zorgt de Continuïteitsregeling, Developers Edition ervoor dat eindklanten nog minstens 3 maanden rechtstreeks ondersteund worden. Alle functionaliteiten van de online apps en applicaties inclusief uitwijk- en beschikbaarheidsgaranties blijven gehandhaafd. Daarnaast blijven de IT-specialisten van ACC ICT het dagelijks beheerwerk uitvoeren.

Wat gebeurt er met de data bij een faillissement van het softwarebedrijf? Het is een grote zorg van veel opdrachtgevers van online dienstverleners en softwareontwikkelaars. De Continuïteitsregeling, Developers Edition zorgt ervoor dat data niet verloren gaat en persoonsgegevens niet op straat komen te liggen. De hardware valt niet in handen van curatoren of schuldeisers waardoor klantdata overgedragen kan worden aan de rechtmatige eigenaren. De regeling draagt er tevens zorg voor dat zowel de data als de online apps en applicaties worden overgedragen aan de rechtsopvolgers van het failliete softwarebedrijf. De IT-specialisten van ACC ICT begeleiden de overdracht.

Stichting Continuïteit ACC ICT

De Stichting Continuïteit ACC ICT is in 2016 opgericht. Toen lanceerde ACC ICT de Continuïteitsregeling, Business Continuity Edition. Deze regeling garandeert continuïteit bij een faillissement van ACC ICT zelf. De  Continuïteitsregeling, Developers Edition is specifiek gericht op softwareontwikkelaars.

Terug naar nieuws overzicht