HPE maakt organisaties warm voor Cloud As A Services

02-12-2018 | door: Witold Kepinski

HPE maakt organisaties warm voor Cloud As A Services

Klanten doen er goed aan om meer te doen met HPE cloud as a service diensten zo meldt HPE ceo Antonio Neri tijdens de onlangs gehouden HPE Discover conferentie in Madrid. Hiermee wil HPE direct en samen met zijn partners klanten in hun visie en strategie vooruit helpen aldus Neri.

HPE is volgens Neri een sterke datacenter infrastructuur speler rond storage, server, (edge) netwerken en software. Cloud-as-a-service, dat onder andere draait op HPE GreenLake on-premises As a Service platform, doet nog voor een klein deel van de omzet maar dan kan volgens Neri meer worden doordat klanten steeds vaker kiezen voor hybrid cloud diensten. Met GreenLake krijgen klanten een ‘cloudervaring’ in private cloud en public cloud met op verbruik gebaseerde prijzen, inclusief beveiliging, financiële zichtbaarheid en transparantie. HPE zegt daarbij de nodige intelligentie in zijn GreenLake cloud infrastructuur te nestelen om klanten te ondersteunen met hun multi-cloud strategie. Hierbij biedt de HPE PointNext divisie aan klanten professionele services met hulp van cloud implementatie experts.

Cloud

Klanten bepalen volgens HPE zelf met welke public cloud provider ze werken, zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services of Google Cloud. HPE positioneert zich als een neutraal tussenpersoon, waarbij de producten en diensten van alle merken en cloud aanbieders in de samengestelde IT-infrastructuur worden geïntegreerd met een aanbod van intelligente services met onder andere slimme Aruba netwerktoepassingen, HPE datacenter technologie en GreenLake.

GreenLake

HPE lanceerde eerder dit jaar eerder enkele GreenLake on-premises infrastructuurbundels op basis van verbruik voor cloud-as-a-service. HPE speelt hiermee in op een markttrend. Zo blijkt uit onderzoek van IDC blijkt dat tegen 2020 veertig procent van de bedrijfsuitgaven aan cloud a -a-service wordt besteed. De verpakte oplossingen van GreenLake Flex Capacity die via Pointnext direct en indirect via partners worden aangebonden zijn in bundels verkrijgbaar. Onder andere ProLiant voor Microsoft Azure Stack, HPE Synergy 480 compute-modules, HPE 3PAR StorServ 8200 en 9450, HPE SimpliVity 380, HPE ProLiant BL460c server blade en HPE StoreOnce.

Lewis Hamilton

HPE’s technologische oplossingen kregen nog een compliment van Formula 1-coureur Lewis Hamilton die zelf ooit werkte in de IT business als mainframe specialist bij het bedrijf van zijn vader voordat zijn racecarrière echt van start ging, zo meldde hij tijdens de HPE Discover-conferentie in Madrid. De Britse coureur, die opnieuw een Grand Prix-overwinning wist neer te zetten in Abu Dhabi, was op de HPE conferentie om te vertellen hoe HPE's technische ondersteuning voor het Mercedes AMG Petronas raceteam hem goed heeft geholpen zo de coureur in gesprek met HPE ceo Antonio Neri. Mercedes AMG Petronas IT-baas Matt Harris vertelde hoe sommige workflows worden versneld door HPE's technische ondersteuning. De verwerking van de enorme hoeveelheid computergestuurde gegevens vanuit de raceauto wordt onder andere ondersteund door een HPE data scientist en een technisch specialist.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud