Bedrijven in Europa verhogen investeringen in security

30-11-2018 | door: Witold Kepinski

Bedrijven in Europa verhogen investeringen in security

De omzet van enterprise security producten verkocht door West-Europese IT-distributeurs in de eerste tien maanden van 2018 waren + 10,1% hoger dan over dezelfde periode vorig jaar volgens de laatste gegevens die zijn gepubliceerd door de Context, een IT-markt intelligence onderzoeksbureau.

De groei was te zien aan de inkomsten uit hardware en software ontworpen voor grote zakelijke klanten, producten gericht op kleine en middelgrote bedrijven (MKB's) en andere die door elk segment kunnen worden gebruikt.

Voor deze analyse zijn producten gegroepeerd onder drie brede rubrieken: gegevensbescherming en herstel (inclusief stand-alone en cloudaanbiedingen), end-point beveiliging en enterprise netwerkbeveiliging, die voornamelijk bestaat uit hardware maar gerelateerde softwareproducten en uitbreidingsmodules zijn ook inbegrepen.

Op alle drie de gebieden was de groei het sterkst, + 61,7% jaar-op-jaar, voor gegevensbeschermings- en herstelproducten - hoewel dit te danken was aan een kleinere basis.

Deze groei had de grootste impact op end-point beveiligingsproducten, die een jaar-op-jaargroei van + 11,3% kenden. Er waren meer inkomsten uit de verkoop van veel producten in deze categorie, waaronder beveiligingssuites. "Deze genereren het grootste deel van de beveiligingsopbrengsten voor eindpunten en er is groei in West-Europa voor standalone en cloud-aanbiedingen van bedrijven zoals Trend Micro, Symantec en Check Point, om er maar een paar te noemen", zegt Mathias Knöfel, Enterprise Analyst bij CONTEXT. "Andere productsegmenten op dit gebied die groei zagen, waren internetbeveiliging, mobiele beveiliging en controlebeheer."

In de beveiliging van bedrijfsnetwerken, die de opbrengsten met + 5,5% zagen stijgen, was er groei voor beveiligingsapparatuur zoals Check Point's 15600 bedreiging van de volgende generatie, Cisco's Firepower en Trend Micro Deep Discovery en TippingPoint-producten. De omzet uit de software die nodig is voor zowel standalone als cloud-aanbiedingen op dit gebied wordt steeds belangrijker. De inkomsten uit producten zoals firewalls en gateway-apparaten zijn het afgelopen jaar echter afgenomen.

"Naarmate het jaar vordert, zal de algemene gegevensbeschermingsverordening (GDPR), die op 25 mei 2018 van kracht is geworden, de grootste groeimotor voor beveiligingsproducten zijn. Dit gaat gepaard met spraakmakende inbreuken op de veiligheid van grote industrieën en dit heeft zeker het bewustzijn verhoogd van de bedreigingen die tegenwoordig door allerlei bedrijven wordt ervaren", voegt Knöfel eraan toe.

Jaar-op-jaar groei voor bedrijfszekerheid

Omzet door distributie (januari-oktober 2018)

Land Y / Y-verandering

Verenigd Koninkrijk 21.16%

Duitsland 7,20%

Italië 20.18%

Frankrijk 1,69%

Spanje 4,13%

Nederland 1,40%

Zwitserland 24,15%

Oostenrijk -3.12%

Zweden 20,88%

Rusland 8,25%

Polen -29,20%

Tsjechische Republiek 17,11%

Turkije -27,61%

Terug naar nieuws overzicht
Security