BlackBerry benoemd tot HIMSS Analytics Certified Consultant
29-11-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

BlackBerry benoemd tot HIMSS Analytics Certified Consultant

BlackBerry is benoemd tot HIMSS Analytics Certified Consultant. Met de certificering van HIMSS Analytics, een wereldwijde IT-consultant in de gezondheidszorg, toont BlackBerry aan zorginstellingen wereldwijd te kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling van de digitale infrastructuur.

Als gecertificeerd consultant begeleidt BlackBerry zorgorganisaties bij de verschillende stappen in het ‘Infrastructure Adoption Model (INFRAM)’. INFRAM is het nieuwste Maturity Model van HIMSS Analytics. Cyberexperts van BlackBerry beoordelen de kwaliteit van de IT-infrastructuur van zorginstellingen en helpen hen vervolgens de benodigde INFRAM-score te behalen.

Acht stappen

Net als het HIMSS Analytics Electronic Medical Record Adoption Model (EMRAM), het model waarmee ziekenhuizen kunnen zien hoe ver ze zijn met de implementatie van technologie voor verduurzaming en verbetering van de gezondheidszorg, is het INFRAM een acht stappenmodel (0 – 7). Met INFRAM kunnen IT-managers de technologische infrastructuurcapaciteiten in kaart brengen die nodig zijn om klinische en operationele doelstellingen te behalen die voldoen aan maatstaven en normen binnen de zorgindustrie.

"Terwijl EMRAM zich richt op de effectieve adoptie en implementatie van EMR-technologie, kunnen ziekenhuizen naar INFRAM kijken voor de ontwikkeling van hun digitale infrastructuur", zegt Blain Newton, Executive Vice President bij HIMSS Analytics. "Met BlackBerry's expertise op het gebied van cybersecurity en hun sterke positie in deze enorm gereguleerde industrie, zijn we ervan overtuigd dat INFRAM de hoogste norm wordt voor het beheren van een schaalbare en veilige organisatie."

Communicatie beveiligen

"Het beveiligen van communicatie tussen artsen, patiënten, medische apparatuur en infrastructuur is de kracht van BlackBerry", zegt Sara Jost, Global Healthcare Industry Lead bij BlackBerry. "We zijn er trots op dat we met HIMSS Analytics samenwerken om zorgverleners te kunnen ondersteunen goed om te gaan met essentiële informatie die nodig is om op een hoger en veiliger niveau zorg te bieden."

BlackBerry kondigde onlangs verschillende ontwikkelingen in de gezondheidszorg aan. Zo introduceerde het bedrijf een blockchain-oplossing voor het veilig opslaan en delen van medische gegevens, een veilig besturingssysteem voor medische apparatuur en samenwerkingen met zowel Mackenzie Innovation Institute als Melanoma Institute Australia.

Terug naar nieuws overzicht
Security