Wouter Hoeffnagel - 29 november 2018

Gemeente Goes geeft reisdocumenten uit via Diginetwerk van Logius

Gemeente Goes geeft als eerste Nederlandse gemeente reisdocumenten zoals paspoorten en identiteitskaarten uit via het Diginetwerk van Logius. Het netwerk is geleverd door eGem, een ICT-leverancier die zich specifiek richt op gemeenten.

eGem is een netwerkbeheerder binnen het besloten en gekoppelde overheidsnetwerk Diginetwerk. Naast de gemeente Goes zijn ook de gemeente Borsele, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal aangesloten op Diginetwerk. Deze verbinding is redundant opgezet en loopt via verschillende providers.

Nederlandse overheidsstandaard

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) werk al langer samen met Logius om haar processen op de Nederlandse overheidsstandaard Diginetwerk te realiseren. Johan van Marle, directeur van eGem, zegt hierover: "De laatste loodjes, waren niet zwaar, maar duurden het langst. Wij zijn blij dat we deze stap hebben kunnen zetten met behulp van de medewerkers RvIG, van de gemeenten en die van eGem. Inmiddels zijn vrijwel alle overheidsprocessen beschikbaar op Diginetwerk. Alle overheden en gemeenten in het bijzonder hebben nu keuzevrijheid wat betreft de infrastructuur en zijn niet meer gebonden aan slechts één telecomleverancier. Diginetwerk kun je nu echt de overheidsstandaard noemen. Modern en actueel."

"Er is een open markt en eGem heeft daar – net als anderen – aan bijgedragen. Dat waarderen wij zeer. Diginetwerk is volwassen en voor alle overheden. Dit is nodig wanneer overheden cruciale, betrouwbare en veilige berichten willen uitwisselen met elkaar", zegt Glenn Lutke Schipholt, architect Diginetwerk bij Logius.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024