Leonieke van der Meer nieuw lid Raad van Bestuur bij Flynth

29-11-2018 | door: Witold Kepinski

Leonieke van der Meer nieuw lid Raad van Bestuur bij Flynth

Flynth adviseurs en accountants heeft Leonieke van der Meer benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. In deze functie pakt Van der Meer ICT en projectmanagement op en stuurt zij de regiodirecteuren en vestigingen aan. Flynth is content met de benoeming van Van der Meer, die voorheen in haar carrière bij enkele bekende zorg- en schadeverzekeraars (ARAG, VGZ) grote IT- en veranderprojecten initieerde en tot een succes maakte.

Van der Meer: “Het is voor mij een buitenkans om bij Flynth zowel vanuit IT als vanuit operations een leidende rol te mogen hebben. Welke veranderingen moeten we doorvoeren om onze klanten optimaal te kunnen blijven bedienen? Op welke wijze doen we dat en wie hebben we daarbij nodig? Wat moet het opleveren, wanneer is het klaar? Ieders capaciteit is schaars, dus alles moet ook zo rendabel mogelijk gebeuren. Dat kan zitten in processen, in meer gestandaardiseerd werken, in automatisering, in dingen wel of juist niet doen.” Daarbij is vooral het cultuuraspect belangrijk, benadrukt zij. “Het gaat erom dat je je mensen meekrijgt in de veranderingen. Met elkaar bereid zijn om compromissen te sluiten, discipline opbrengen om te doen wat afgesproken is, soms een keer je verlies nemen en vanuit je klant blijven denken. Ik heb mede voor deze functie gekozen, omdat ik Flynth een heel solide Nederlands bedrijf vind, met een goede, stabiele structuur én veranderkracht.”

Samenstelling RvB

De Raad van Bestuur bestaat in de nieuwe constellatie uit Bas Hidding, Marcel Blöte en Leonieke van der Meer, die hiermee Ronald Houtveen opvolgt. Jan van Teeffelen, voorzitter van de Raad van Commissarissen over de nieuwe benoeming: “Leonieke van der Meer versterkt de RvB met haar inbreng over IT en processen. Haar ruime kennis en ervaring op het snijvlak van operations, commercie en verandermanagement liggen uitstekend in lijn met onze ambitie om te werken aan duurzaam rendement voor onze klanten én van onze eigen organisatie.”

Terug naar nieuws overzicht