Witold Kepinski - 28 november 2018

Cebit beurs stopt ermee

De jaarlijkse Cebit beurs in Hannover, de grootste IT conferentie  van Europa, stopt ermee. De recente rebranding van de ooit grootste computerbeurs ter wereld Cebit is mislukt. Dit is het einde van een tijdperk.

De Cebit is geschiedenis zo melden Duitse media. Het betrokken personeel wordt inmiddels geïnformeerd bevestigt een woordvoerder van het bedrijf. Dit jaar trachtten de organisatoren van Deutsche Messe AG Cebit te herpositioneren als 'Europa's leidende digitale evenement'. 

Cebit trok in juni 2018 slechts 120.000 mensen naar het beursterrein in een nieuwe gedaante, met een openlucht festival, opnieuw aanzienlijk minder dan in 2017 met 200.000 bezoekers. De Cebit ondernemers zeiden dat het een succes was met veel nadruk op millennials, robots en autonome voertuigen. Hewlett Packard Enterprise, Vodafone en Salesforce ondersteunden naar verluidt het nieuwe beursconcept. Microsoft was er niet bij.

Cebit moest het opnemen tegen beurzen zoals Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, Websummit in Lissabon en beurzen van grote vendors en analisten. Daarnaast worden lokaal in Europese landen steeds meer events georganiseerd.

De organisatie bekijkt wel of ze een deel van de IT-beurs opnieuw kan integreren in de Hannover Messe, de grote industriebeurs waaruit CeBIT zich in 1986 afsplitste.