Witold Kepinski - 28 november 2018

Microsoft Multi-factor authenticatie heeft weer problemen

Microsoft Multi-factor authenticatie heeft weer problemen image

Microsoft Multi-factor authenticatie heeft weer problemen zo meldt de vendor op zijn Azure status pagina. Eerder hadden klanten dagen last en konden ze niet in Microsoft cloud services inloggen. Microsoft bood hiervoor zijn excuses aan.

Microsoft meldt:

Samenvatting van de impact: tussen 14:25 UTC en 17:08 UTC op 27 november 2018 hebben klanten die Multi-Factor Authentication (MFA) gebruiken, mogelijk periodiek problemen ondervonden bij het aanmelden bij Azure-bronnen, zoals Azure Active Directory, wanneer MFA vereist is voor beleid . Geïnfecteerde klanten zijn mogelijk time-outfouten opgetreden.

Voorlopige hoofdoorzaak: na een voorlopig onderzoek ontdekten technici dat een eerder DNS-probleem een ??groot aantal aanmeldingsverzoeken tot mislukken heeft veroorzaakt, waardoor de back-endinfrastructuur ongezond werd.

Beperkende maatregelen: nadat het DNS-probleem was opgelost, concentreerden de technici zich vervolgens op het doorbladeren van de relevante backend-services om het congestieprobleem op te lossen. Ze constateerden een afname van het percentage mislukkingen na de herstartcycli.

Volgende stappen: technici blijven de algehele platformgezondheid bewaken en voorkomen toekomstige voorvallen. Een volledige Root Cause Analysis (RCA) zal binnen 72 uur beschikbaar zijn.