Wouter Hoeffnagel - 24 november 2018

Alkmaarse studenten en IT-bedrijven gaan maatschappelijk probleem te lijf tijdens hackathon

De studieverenigingen BIMTI (Business IT & Technische Informatica) en BFL (Business, Finance en Law) organiseren op vrijdag 7 december samen met IT=Alkmaar een Alkmaarse Hackathon. Studenten krijgen een dag de tijd om een maatschappelijk probleem te hacken. De oplossing die zij bedenken is een technisch product en moet goed op de markt te brengen zijn. Ze worden de hele dag geholpen en bijgestaan door collega’s van IT=Alkmaar en meerdere IT-ondernemers. 

Er is plek voor 50 studenten die in groepjes van 5 personen aan de slag gaan. Zij gaan een technische oplossing bedenken, bouwen en in de markt zetten voor Alkmaar Studentenstad. “Jongeren hebben de toekomst en gelukkig heeft Alkmaar al een bruisend centrum en meerdere opleidingen. Toch kunnen we van Alkmaar veel meer een studentenstad maken. Hoe we dat moeten doen? Dat gaan de studenten bedenken!” aldus IT=Alkmaar voorzitter Sven Visser. 

Alkmaarse IT-bedrijven leren kennen

"De organisatie hoopt hiermee niet alleen het Alkmaar Studentenstad probleem te hacken, de middag is ook een mooie manier om elkaar beter te leren kennen", licht Berry Moolenaar, voorzitter studievereniging BFL, toe. “Voor de studenten is dit de ultieme mogelijkheid om de Alkmaarse IT-bedrijven beter te leren kennen en te laten zien wat je in huis hebt. Wij zoeken stageplekken en startersfuncties, de IT-bedrijven zoeken personeel. Deze hackathon is daardoor eigenlijk een win-winsituatie voor zowel de studenten als de bedrijven.” 

De studenten starten ’s ochtends om 09:00 met een briefing en gaan daarna aan de slag. De teams worden door de organisatie samengesteld zodat kennis en expertise goed verdeeld is. Tot 18:00 mogen de teams in het nieuwe pand van Snelstart aan de Comeniusstraat werken aan een oplossing. Om 18:30 starten de pitches voor een vakjury met een topondernemer, wethouder Elly Konijn en de voorzitters van de studentenverenigingen. Om 20:30 vindt de uitreiking plaats. Voor de studenten uit het winnende team ligt er een traineeship bij een van de IT=Alkmaar bedrijven in het verschiet. 

Meer informatie is beschikbaar op itisalkmaar.nl.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024