De impact van IT-mislukkingen

23-11-2018 | door: Blog
Deel dit artikel:

De impact van IT-mislukkingen

Stroef lopende of mislukkende IT-projecten zijn orde van de dag. Nu eind 2018 zouden managers beter moeten weten, maar nog iedere dag horen en zien we projecten falen. Een overschat vertrouwen in de “eigen” organisatie, slechte voorbereidingen, te weinig kennis en falende techniek, er zijn veel redenen aan te wijzen echter allen met hetzelfde resultaat; IT werkt niet naar behoren.

Voorbeelden te over, Zo hoorden we onlangs het relaas van een aantal werknemers van een innovatieve geneesmiddelenfabrikant waar het op vele fronten misging. Eerst werd de farmaceut geplaagd door een cyberaanval waarbij de complete IT plat werd gelegd. Overigens stonden ze er niet alleen voor want ook een container vervoerder en diverse andere wereldspelers werden getroffen door deze ransomware aanval.

Niemand beweert op voorhand dat deze aanval voorkomen had kunnen worden maar het verwerk ervan verdient geen schoonheidsprijs want de farmaceut verbood het “eigen” personeel melding te maken van de aanval bij de daarvoor aangewezen overheidsdiensten. De AVG was wel nog niet in volle glorie uitgerold maar de regels waren inmiddels bekend. De cyberaanval laat in ieder geval zien dat er iets fundamenteels mis is met hoe bedrijven met computerveiligheid omgaan. En met een goede begeleiding hadden zaken anders gelopen, want als organisaties eerder patches hadden geïnstalleerd tegen dit soort ransomware, was de schade wellicht nooit zo groot geweest.  Recent was dezelfde organisatie slachtoffer van slechte voorbereidingen tijdens een Microsoft Windows migratie.  Tot nu toe behoord de uitrol van Windows 10 tot een van minst complexe migraties horen we en zien we in de markt. Zelfs 2000+ omgevingen roepen over een relatieve eenvoudig uitrolproject. Wellicht is het tijd voor een beetje hulp!

Specialisten waarschuwen echter wel dat Microsofts snellere releasecyclus voor upgrades en updates een uitdaging vormen voor professionele IT-organisaties.

Meest gehoorde issue is een gebrek aan Windows 10-ervaring; bedrijven gebruiken meestal hun bestaande IT-teams om Windows 10 pilots te initiëren waarmee direct het probleem in beeld komt. De “eigen” IT-bezetting is goed in het beheren van de bestaande omgeving maar heeft gewoonweg te weinig “kaas’ gegeten van vernieuwende ICT-toepassingen. En dat terwijl ICT in praktisch alle aspecten van ons leven inmiddels een prominente rol speelt. Hoe belangrijk is het dat gebruikers vertrouwen hebben in ICT-toepassingen en de verwerking van hun data.

Denk in IT-partnerschappen.

Organisaties die digitale dienstverlening op orde willen houden zullen dus moeten investeren, we denken hierbij aan ICT-talent en technische middelen. Voor organisaties kan het erg lastig zijn mee te gaan in de digitalisering. Het veranderen van bedrijfsprocessen kost moeite en het investeren in nieuwe technieken kost veel geld. Hoe kunnen deze bedrijven het beste inspelen op de technologische ontwikkelingen? Het antwoord, partnerschappen.

In plaats van steeds achter de feiten te lopen kunnen organisaties beter investeren in de juiste partnerschappen. Door verbintenissen aan te gaan met specialistische “kennishuizen” worden debacles voorkomen.  Specialistische kennis suppliers kunnen hierbij het verschil maken en er wordt in ieder geval voorkomen dat “het wiel twee keer uitgevonden wordt”.

Uw kennispartner is gefocust in een aantal vakgebieden, niet in alle!  Zo zie je Windows specialisten op grote schaal samenwerken met innovatieve Storage leveranciers. Het beste van beide werelden.

Uw IT-partners kunnen uw business ook helpen om de weg te vinden naar nieuwe innovatieve IT. Nieuwe “uniforme” en schaalbare IT-protocollen dienen verkozen te worden boven oude, trage en kostbare infrastructuren. De huidige visie op opslag en beheer van onze data Security en DR-issue versterken het gevoel dat er moest worden nagedacht over een nieuwe IT infrastructuur.

Advies: Laat u helpen door een betrouwbare specialistische IT-partner. U betaald er uiteraard voor maar dit is nog altijd fors goedkoper dan een IT-debacle. IT-partners? We kennen er wel een paar!

Tijd voor een frisse wind door onze IT-infra structuur.

 

Meer blogs kunt u lezen op: https://dutchitchannel.nl/523200/zoekresultaten.html?zoek=harold+koenders&categorie=&dossier=

Door: Harold Koenders, Onafhankelijk Innovative Storage Strategist

Voor vragen kunt u terecht op: [email protected]

+31 657702160

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie