SAP koopt Contextor voor robot automatisering processen

21-11-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SAP koopt Contextor voor robot automatisering processen

SAP heeft Contextor SAS heeft overgenomen, een Europese speler in het ontwerp en de integratie van geautomatiseerde procesautomatisering (RPA), om SAP te helpen de ontwikkeling en uitbreiding van zijn SAP Leonardo Machine Learning-portfolio te versnellen.

De RPA-technologie van Contextor ontslaat zakelijke softwaregebruikers van herhaalde taken en maakt zowel bestaande als onbewaakte RPA binnen en tussen applicaties mogelijk. Tot op heden hebben de klanten van Contextor meer dan 100.000 bots ingezet voor het automatiseren van bedrijfsprocessen.

SAP Leonardo

RPA zal de interacties tussen gebruikersinterfaces tussen SAP- en niet-SAP-applicaties vereenvoudigen. Contextor's RPA zal worden gecombineerd met SAP Cloud Platform en conversationele AI-technologie en documentverwerkingsmogelijkheden van SAP Leonardo Machine Learning om intelligente RPA te leveren , die SAP van plan is op te nemen in belangrijke SAP-oplossingen.

RPA

"Met intelligente RPA versneld door Contextor, zullen bedrijven in staat zijn om het hoge automatiseringsniveau te bereiken dat nodig is om intelligente ondernemingen te worden", zegt Markus Noga, hoofd, machine learning, SAP. "De acquisitie is een grote stap in de richting van het automatiseren van procesautomatisering en zal SAP helpen RPA-capaciteiten in onze applicaties te injecteren, eerst en vooral in SAP S / 4HANA."

SAP S / 4HANA

De integratie van intelligent RPA in SAP S / 4HANA wordt verwacht in de eerste helft van 2019. Andere SAP-toepassingen volgen kort daarna.

Met de RPA-technologie van Contextor is SAP van plan om de komende drie jaar de helft van alle bedrijfsprocessen te automatiseren die worden ondersteund door zijn SAP ERP-software. Contextor, gevestigd in de regio Parijs, werd opgericht in 2000 en is gespecialiseerd in het onderzoek en de ontwikkeling van RPA-software om slimme, behendige en efficiënte applicatie-assistenten, wizards en stand-alone bots te leveren, aldus SAP.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht