Microsoft biedt Azure IoT Edge beveiliging

21-11-2018 | door: Witold Kepinski

Microsoft biedt Azure IoT Edge beveiliging

Het Azure IoT-team van Microsoft heeft een open platformversie beschikbaar gesteld van zijn Open Enclave SDK met voor het beveiligen van apparatuur op die functioneert aan op het edge netwerk.

Eustace Asanghanwa, senior programmamanager Azure IoT meldt in een blog: "Het inschakelen van Open Enclave SDK voor de intelligente voorsprong en het vereenvoudigen van de ontwikkeling van vertrouwde applicaties op besturingssystemen en hardwareplatforms."

Hij is verheugd om de cross-platform beschikbaarheid van de Open Enclave SDK aan te kondigen voor apparaten aan de intelligente kant, evenals de preview van integratie van Open Enclave en de Azure IoT Edge beveiligingsmanager. "Samen met onze partners helpen we organisaties bij het oplossen van een zeer uitdagend beveiligingsprobleem in het Internet of Things (IoT) - het beschermen van code en gegevens tijdens het gebruik aan de rand. Dit omvat het beveiligen van compute-werklasten binnen de grenzen van Trusted Execution Environments (TEE) of eenvoudigweg enclaves, een concept met de naam Vertrouwelijk computergebruik. We bieden een platform voor het ontwikkelen van applicaties die worden uitgevoerd in enclaves, ook wel bekend als trusted applications (TA), op een manier die de TA-ontwikkeling voor alle doelgroepen vereenvoudigt van hardcore hardwarebeveiligingsexperts tot ontwikkelaars van software voor rand- en cloud-software."

Asanghanwa meldt verder: "Met de aankondiging kunnen Azure IoT Edge-applicatieontwikkelaars TA's schrijven die vertrouwen op een veilig TEE van silicium, gebouwd op dergelijke enclavingtechnologieën zoals ARM TrustZone, Intel SGX en ingesloten Secure Elements met Windows- of Linux-besturingssystemen. Deze brede toepasbaarheid in verschillende enclave-technologieën en integratie met IoT Edge vereenvoudigt de werkontwikkelaars aanzienlijk om gegevens en apparaten aan de rand te beveiligen. Met toegankelijkheid van alle beveiligingsexpertise als topdoel, is deze integratie beladen met functies om de reis van idee naar implementatie op grote schaal van veilige intelligente randtoepassingen echt te vereenvoudigen en in te korten."

Lees meer hier.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Security