Wouter Hoeffnagel - 19 november 2018

CEO Tele2: 'Nederlandse tak van Tele2 kan niet zelfstandig overleven'

De Nederlandse tak van Tele2 is als een op zichzelf staande organisatie niet levensvatbaar. Dit stelt CEO Anders Nilsson van Tele2, vermoedelijk in een poging de Europese Commissie te overtuigen de overname van Tele2's Nederlandse divisie door T-Mobile goed te keuren.

Nilsson deed zijn uitspraak tijdens een Europese conferentie op het gebied van tech, media en telecom in Barcelona van Morgan Stanley, meldt Reuters. Nilsson wijst erop dat zowel KPN als VodafoneZiggo vaste diensten combineren met mobiele abonnementen. Klanten die beide pakketen afnemen krijgen hierbij voordelen aangeboden. Zowel Tele2 als T-Mobile beschikken echter niet over een vast netwerk, waardoor zij moeilijk kunnen concurreren.

'Geen houdbare situatie'

"Het is geen houdbare situatie", aldus Nilsson. "Het is in feite een gebrek aan schaal. Het is een markt waarin vast en mobiel wordt gecombineerd, terwijl wij deze mogelijkheid niet hebben."

De Europese Commissie maakt zich zorgen over de impact van de overname op de concurrentie op de Nederlandse telecommarkt. Deutsche Telekom, moederbedrijf van T-Mobile, wil echter geen concessies doen om de Europese Commissie tegemoet te komen. Een definitief oordeel van de commissie over de overname wordt eind deze maand verwacht.

Bron: Newsroom Tele2