Hans Wanders gestopt als CIO Rijk

18-11-2018 | door: Witold Kepinski

Hans Wanders gestopt als CIO Rijk

Hans Wanders is gestopt als CIO Rijk zo blijkt uit zijn LinkedIn profiel. Hij is nu 'Rijksambtenaar in between jobs' zo meldt hij op de social media site.

Hans Wanders werkte sinds 1 maart 2015 als CIO Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De CIO Rijk is verantwoordelijk voor de inzet van ICT bij de Rijksoverheid. Als CIO Rijk bekleedde Wanders eveneens de functie van Directeur Informatiseringsbeleid bij het directoraat-generaal Organisatie en Bedrijfsvoering Rijk, onder de verantwoordelijkheid van minister Ollongren.

Hans Wanders was dit jaar eerder in het nieuws nadat bekend werd dat hij een relatie had met Cokky Hilhorst, bureaumanager van Bureau ICT Toetsing (BIT). Het stel meldde dit officieel en staatssecretaris Knops van BZK heeft daarna het het BIT verplaatst van het managementteam van de Directie CIO Rijk naar het Directoraat-generaal Overheidsorganisatie van BZK, bij de directie Inkoop-, Facilitair en Huisvestingsbeleid.

Hans Wanders heeft sinds 2002 bij Randstad Holding diverse leidinggevende functies vervuld in de ICT, de Shared Services en bij Product Development en Innovation. Eerder was hij onder meer werkzaam bij McKinsey en Philips. Wanders studeerde wiskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Terug naar nieuws overzicht