Leon de Werker, VMware Benelux: digitale wendbaarheid is nodig

15-11-2018 | door: Martijn Kregting

Leon de Werker, VMware Benelux: digitale wendbaarheid is nodig

“Gartner riep een aantal jaar geleden: alles gaat in de cloud. De werkelijkheid blijkt anders te zijn”, stelde algemeen directeur Leon de Werker van VMware Benelux tijdens VMworld Europe. “Bedrijven hebben over het algemeen veel legacy-IT-infrastructuur en –toepassingen. Dat moet je niet allemaal weggooien als je naar de cloud wil. Dat is geld weggooien, zeker wanneer die infrastructuur nog prima werkt.”

Bovendien draaien vaak bedrijfskritieke of anderszins belangrijke toepassingen on premise die niet zomaar naar de cloud vertaald kunnen worden. VMware wil volgens De Werker keuzevrijheid mogelijk maken, waarbij het niet uitmaakt of je in een publieke cloudomgeving zit, een stukje private cloud hebt, en een legacy-omgeving on premise.

Door daar een virtuele laag overheen te leggen, kun je alles blijven gebruiken en toch extra flexibiliteit en schaalbaarheid hebben. Wil je toch meer in de cloud brengen, of er juist voor sommige toepassingen op terug komen, dan moet het eenvoudig uit te wisselen zijn. Uiteindelijk gaat virtualisatie om het mogelijk maken van digitale wendbaarheid, niet omdat je per se alles in een cloud moet zetten.

Digitale wendbaarheid

De Werker: “Wij kunnen ook niet inschatten hoe die beweging zich de komende jaren voortzet, of waar we over 10 jaar staan. Maar door in ieder geval die wendbaarheid in je architectuur in te bouwen, heb je als organisatie straks de mogelijkheid te bepalen of en zo ja, op welke manier je met nieuwe IT-trends mee wil gaan.”

Daarbij wil VMware volgens De Werker niet alleen de technologieleverancier zijn, maar ook digitaal leiderschap tonen. “Het gaat er niet alleen om dat we zo veel mogelijk verkopen. Het gaat er om dat we organisaties kunnen helpen met het duiden van digitale ontwikkelingen en de impact ervan op hun processen, hun activiteiten. Zodat ze die veranderingen mee kunnen nemen in hun IT-roadmap.”

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie