Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
12-11-2018 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

Reportage VMWorld 2018

Vorige week vond in Barcelona weer VMWorld plaats, waar een recordaantal van 13.000 bezoekers op af was gekomen. Ook de Benelux was goed vertegenwoordigd met 1.000 deelnemers. Inj een week tidj werden de bezoekrs bijgepraat over de nieuwste ontwikelingen rond de oplossingen van VMWare, dat dit jaar zijn twintigjarig bestaan viert.

Zo kondigden IBM en VMware nieuwe oplossingen aan om de hybrid cloud-adoptie door bedrijven helpen te versnellen. Deze aankondiging omvat een nieuw IBM Services-aanbod om te helpen bij het migreren en uitbreiden van bedrijfskritieke VMware-workloads naar de IBM Cloud en nieuwe integraties om bedrijven te helpen applicaties met Kubernetes en containers te moderniseren. Tot op heden, heeft het IBM- en VMware-partnerschap meer dan 1.700 bedrijven, waaronder Banca Carige en CNH Industrial geholpen met de implementatie van IBM Cloud voor VMware-oplossingen.

Onderzoek van Ovum laat zien dat terwijl 20 procent van de bedrijfsprocessen al naar de cloud is verhuisd terwijl 80 procent van de bedrijfskritieke workloads en gevoelige gegevens nog steeds on-premises draait vanwege de vereisten op het gebied van performance en regelgeving. Bedrijven hebben behoefte aan een open, hybrid cloudaanpak voor het ontwikkelen, uitvoeren en implementeren van applicaties in een multi-cloudomgeving. IBM en VMware leveren nieuwe oplossingen om bedrijven te helpen bij het versnellen van de acceptatie van hybrid cloud zonder de kosten en risico's te lopen die normaalgesproken gepaard gaan met het opnieuw ontwerpen van applicaties, het opnieuw ontwerpen van applicaties en het herontwerpen van beveiligingsbeleid.

Ook heeft heeft VMware met VMware Cloud Foundation 3.5 een nieuwe versie geïntroduceerd van zijn geïntegreerde hybrid cloud oplossing die het uitrollen in en beheren van cloud-omgevingen sterk vereenvoudigt..  Met onder meer de ondersteuning van Kubernetes, het open source platform voor het draaien van applicaties in containers, biedt VMware Cloud Foundation aan klanten de snelste manier om geïntegreerde hybrid cloud omgeving te realiseren dankzij een set  van software-gebaseerde diensten voor compute, storage, netwerk, beveiliging en cloudbeheer met als doel bedrijfstoepassingen te kunnen draaien in hybride cloudomgevingen.  

Organisaties die werken in een multi-cloud tijdperk kiezen voor twee mogelijke banderingen (ofwel hybrid cloud ofwel een ‘native’ public cloud) om het groeiend aantal applicaties te ondersteunen en nieuwe mogelijkheden machine learning (ML), Kubernetes en advanced analytics te omarmen. Elk cloudmodel is uniek, maar ze zijn complementair en kunnen samen binnen dezelfde organisatie optreden, steeds met eenzelfde doel: innovatieve diensten aan het bedrijf te kunnen bieden. VMware investeert in oplossingen voor multi-cloud omgevingen, inclusief  mogelijkheden in de hybrid cloud uit te breiden van het datacenter richting de cloud en verder tot edge computing, als ook  met oplossingen voor native public clouds.

Tenslotte heeft VMware benadrukt hoe het VMware Cloud Provider Program in heel Europa  aan populariteit wint en het aantal VMware Cloud Verified partners wereldwijd blijft groeien. Met als doel de klant een zo hoog mogelijke flexibiliteit te bieden in de ondersteuning van hun zakelijke en applicatiebehoeften, voorziet VMware Europese partners zoals OVH, Telefonica en Tieto van de nodige tools om nieuwe en gedifferentieerde diensten te leveren, alle gebaseerd op de krachtigste en breedst uitgerolde cloudinfrastructuur ter wereld.

Terug naar video overzicht
Cloud