SMART SD-WAN helpt aan eisen van de business te voldoen
12-11-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SMART SD-WAN helpt aan eisen van de business te voldoen

Steeds meer organisaties maken gebruik van software-defined wide area networks (SD-WAN’s). Wist u dat er naast ‘gewone’ SD-WAN’s ook slimme varianten beschikbaar zijn? Met SMART SD-WAN kunt u niet alleen uw wereldwijde netwerk veel eenvoudiger opzetten, maar ook in een later stadium makkelijker wijzigingen aanbrengen in uw netwerk. Dit helpt u beter aan de wensen van de business te voldoen.

Door onder meer ‘cloud first’-strategieën, het Internet of Things (IoT) en edge computing stellen we steeds hogere eisen aan netwerkkwaliteit en bandbreedte. Om aan de verwachtingen van de business te voldoen is het van belang snel te kunnen handelen en flexibel te kunnen werken. Uw netwerk mag geen belemmering vormen voor de introductie van digitale innovaties, internationale expansie of cloud-connectiviteit, wat het van belang maakt uw netwerk snel en zonder veel inspanning te kunnen beheren. Tegelijkertijd moet u rekening houden met compliance en security.

Efficiënter gebruik maken van WAN-verbindingen

Steeds meer organisaties kiezen daarom voor SD-WAN; circa 80% van de internationale bedrijven overweegt op SD-WAN over te stappen. SD-WAN koppelt het beheer van netwerkverkeer los van de gebruikte hardware en stuurt uw netwerk softwarematige aan, wat belangrijke voordelen biedt. Zo kunt u met SD-WAN efficiënter gebruik maken van aanwezige WAN-verbindingen, zoals Multi Protocol Label Switching (MPLS) of breedband internet, door verkeer automatisch over de meest geschikte verbinding te sturen. Ook kunt u makkelijker een wereldwijd netwerk uitrollen en wordt het beheer van uw netwerkinfrastructuur vereenvoudigd.

SD-WAN is niet nieuw en wordt al langer door organisaties ingezet om met name het beheer van grootschalige netwerken te vereenvoudigen. Wist u echter dat u naast een ‘gewone’ SD-WAN ook kunt kiezen voor een slim SD-WAN? Een voorbeeld van zo’n slimme variant is SMART SD-WAN van T-Systems, een dochteronderneming van Deutsche Telekom. Deze oplossing biedt belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele SD-WAN’s. Zo bieden zij wereldwijde netwerkdekking in meer dan 200 landen. SMART SD-WAN biedt hierdoor in iedere uithoek van de wereld netwerkconnectiviteit, wat het uitrollen van wereldwijde netwerken versneld.

Zero touch provisioning

T-Systems heeft daarnaast alles in huis om het opzetten van uw netwerkomgeving te vereenvoudigen. Waar veel andere SD-WAN-providers zich beperken tot de ‘software-defined-laag’, regelt T-Systems ook de ‘laatste mijl’. U beschikt hierdoor over een end-to-end oplossing en wordt volledig ontzorgd op het gebied van SD-WAN. Provisionering vindt plaats via een zero touch procedure via een serviceportaal, waardoor u veel sneller een wereldwijd netwerk kunt opzetten, in dit netwerk wijzigingen kunt aanbrengen of nieuwe functionaliteiten kunt uitrollen.

Kenmerkend voor SD-WAN is de brede toepassing van internet en de openheid van het netwerk. Deze eigenschappen brengen helaas ook beveiligingsrisico’s met zich mee, wat security een belangrijk aandachtspunt maakt. SMART SD-WAN helpt deze risico’s af te dekken. Zo zijn de disruptieve (partner)platforms ontworpen volgens een security by design principe, waarbij beveiliging bij de ontwikkeling vanaf het eerste moment een belangrijk aandachtspunt is geweest. Daarnaast zijn diverse security services beschikbaar op basis van Network Function Virtualization en kunt u aanvullende cloud gebaseerde security services afnemen. Ook kunt u advies inwinnen bij experts van T-Systems.

Maak uw netwerk klaar voor de toekomst

Overweegt u SD-WAN te omarmen? Kies dan voor een slimme variant van deze technologie zoals SMART SD-WAN van T-Systems. Met SMART SD-WAN is uw netwerk klaar voor de toekomst en heeft u de mogelijkheid zowel snel als flexibel te werken, zodat u optimaal aan de verwachtingen van de business kunt voldoen.

Terug naar nieuws overzicht