VMware voegt regio's toe aan VMware Cloud on AWS in zowel Europa en VS
06-11-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

VMware voegt regio's toe aan VMware Cloud on AWS in zowel Europa en VS

VMware voegt nieuwe regio's toe aan VMware Cloud on AWS in zowel Europa als de Verenigde Staten. In Q4 2018 worden nieuwe datacenters toegevoegd aan AWS EU (Ierland), AWS West (Noord-Californië) en AWS East (Ohio). Dit heeft VMware bekend gemaakt op VMworld 2018 Europe. Daarnaast kondigt het bedrijf nieuwe mogelijkheden aan voor deze hybride cloud-service, waarmee klanten hun applicaties en virtuele desktops beter kunnen beschermen en beveiligen.

VMware Cloud on AWS brengt VMware's Software Defined Datacenter naar de AWS-cloud. Deze hybride cloud-service, gebaseerd op VMware Cloud Foundation, biedt een consistente infrastructuur en consistente operations van het datacenter tot de cloud. Dit stelt klanten in staat eenvoudig kunnen migreren naar de cloud, op aanvraag te opschalen en next-gen applicatiestrategieën toe te passen. De omgeving is ontwikkeld door VMware en AWS, en biedt applicaties verbeterde disaster recovery en geoptimaliseerde toegang tot AWS-services. IT-teams krijgen dezelfde architectuur- en operationele ervaring on-premises als in de cloud en kunnen nu direct waarde halen uit het gebruik van de AWS en VMware hybride cloud. VMware Cloud on AWS wordt geleverd, verkocht en ondersteund door VMware en zijn partners.

Disaster Recovery-as-a-Service

Verbeteringen aan de Disaster recovery-as-a-service (DRaaS) voor VMware Cloud on AWS bieden bescherming voor grootschalige en storage-intensieve workloads. Ook zijn de kosten en complexiteit die voorheen nodig waren om de bedrijfscontinuïteit van bedrijfskritische applicaties te waarborgen verlaagt.

VMware Site Recovery geeft klanten geautomatiseerde orchestration-, failover- en failback-mogelijkheden, waardoor de kosten voor secundaire DR-sites worden verlaagd, de time-to-protection wordt verkort, de flexibiliteit van bedrijven wordt vergroot en DR wordt vereenvoudigd. Klanten kunnen omgevingen in datacenters en VMware Cloud on AWS beschermen, evenals tussen meerdere VMware Cloud on AWS-omgevingen in afzonderlijke Availability Zones (AZ) en regio's. Met de nieuwste versie is VMware Site Recovery verdubbeld in schaal naar 1.000 VM's per SDDC. Hierdoor worden de totale kosten en operationele overhead voor het beschermen van grootschalige omgevingen verlaagd.

Operationele kosten minimaliseren

Om de operationele kosten te minimaliseren, betalen klanten alleen voor wat ze gebruiken met gedetailleerde cloud-pricing op aanvraag. Elastic DRS stelt klanten in staat hun resource-management te optimaliseren door SDDC-clusterscaling te automatiseren, nadat failover gebeurt op basis van gebruikersvereisten. Elastic vSAN met Amazon Elastic Block Store (EBS) helpt klanten de kosten van de bescherming van storage-intensieve workloads verder te verlagen.

VMware heeft samengewerkt met Dell EMC om Dell EMC VxRail te combineren met VMware Site Recovery voor uitgebreide push-button fail-over naar VMware Cloud on AWS. Op deze manier kunnen klanten snel van VxRail naar de cloud, on demand, instellen, testen en fail-overen, terwijl ze profiteren van de operationele consistentie van VMware vSAN hyper-converged infrastructuur die zowel VxRail als VMware Cloud on AWS aanstuurt.

Hybride cloud-bestemming

VMware Horizon 7 voor VMware Cloud on AWS levert een geïntegreerde hybride cloud voor virtuele desktops en applicaties. Het combineert de zakelijke mogelijkheden van VMware Cloud on AWS met de mogelijkheden van VMware Horizon in een schaalbare oplossing. VMware Cloud on AWS ondersteunt nu Horizon 7 Instant Clones voor just-in-time provisioning van virtuele desktops. De spin-up van virtuele desktops kost gemiddeld nog maar 1-2 seconden per desktop. Instant Clones verminderen de opslagcapaciteit tot 80 procent. Rolling desktop-patching wanneer gebruikers zich afmelden vereenvoudigt het onderhoud.

VMware kondigt ook de integratie aan van Horizon 7 met de Horizon Cloud Service. Deze integratie biedt uniform inzicht, health-monitoring en helpdeskservices voor Horizon 7-implementaties bij zowel VMware Cloud on AWS- als on-premises infrastructuur.

Migratie- en portabiliteitsmogelijkheden

Met de continue uitbreiding van VMware Cloud on AWS naar extra AWS-regio's en met de nieuwe migratie- en portabiliteitsmogelijkheden, kunnen klanten sneller en betrouwbaarder applicaties migreren en datacenters uitbreiden naar de cloud. Voorheen veroorzaakte een live migratie van grote volumes VM's datasynchronisatie-overhead, wat de betrouwbaarheid van de migratie in gevaar bracht. Nu is VMware Cloud Motion met vSphere Replication, een mogelijkheid in VMware HCX, beschikbaar. Dit biedt voorspelbare, live migratie van duizenden virtuele machines zonder downtime. Klanten kunnen ook live afzonderlijke applicaties migreren binnen en tussen SDDC's en Availability Zones met behulp van VMware vMotion.

Bovendien hebben klanten met de integratie van VMware NSX, een belangrijke component van VMware Cloud on AWS, en AWS Direct Connect, een veilig Virtual Cloud Network om de migratie van workloads naar de cloud te versnellen. Networking en security zijn essentieel voor succesvolle datacenter-uitbreiding en cloud-migratie. De NSX en AWS Direct Connect-integratie versnelt migratie naar de cloud en maakt multi-tier hybride applicaties mogelijk. Verder bieden de NSX-microsegmentatiemogelijkheden ook applicatiegerichte beveiliging met policies die de workloads volgen, waar ze zich ook binnen de SDDC-omgeving bevinden.

In-product ondersteuning voor VMware Cloud on AWS

Klanten gebruiken VMware Cloud on AWS voor bedrijfskritische operations. Dit betekent dat hoogwaardige technische ondersteuning essentieel is voor de operationele efficiëntie, risicovermindering en bedrijfscontinuïteit. VMware's nieuwe in-product support biedt klanten een support-ervaring die tegemoet komt aan de dynamische behoeften van hun digitale business. VMware In-Product Support biedt toegang tot support-kanalen en -bronnen, waaronder chat met ondersteuning, beheer van support-verzoeken, community support en intelligent search, rechtstreeks vanuit de VMware-omgeving.

Een van de gebruikers van VMware Cloud on AWS is Playtika. Dit bedrijf is actief in de gaming-industrie en was één van de eerste bedrijven die gratis social games op sociale netwerken en kort daarna op mobiele platforms bood. Tegenwoordig ondersteunt het bedrijf meer dan 22 miljoen actieve gebruikers. VMware Cloud on AWS biedt Playtika een consistente hybride cloud-omgeving ter ondersteuning van hun continue wereldwijde expansie.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud