Wouter Hoeffnagel - 04 november 2018

Nieuw platform stimuleert in- en doorstroom van vrouwelijke digitaal talent

De toestroom van talent naar functies in digitale technologie blijft achter, waardoor de IT-sector van Nederland kampt met een personeelstekort. Om de in- en doorstroom van digitaal talent te stimuleren lanceert carrièreplatform voor vrouwen in het digitale werkveld RightBrains een nieuw platform. De lancering van het platform van Rightbrains wordt ondersteund door KPN, Rabobank, Volksbank, Axians, Deloitte en Nationale Nederlanden.

Het nieuwe platform deelnemers de mogelijkheid een profiel op te stellen, waarna zij worden gekoppeld aan accelerators. Dat zijn ervaringsdeskundigen uit het digitale werkveld, die fungeren als gesprekspartners om deelnemers te inspireren en inzicht te geven in de mogelijkheden van een carrière in digitale technologie. Ook wil Rightbrains in de toekomst trainingen bieden voor digitale vaardigheden, toegespitst op verschillende carrièrefases. Deze trainingen volgen het Digital Leadership Programme dat voor de vijfde keer start in april 2019.

Geke Rosier, oprichter van RightBrains: "Het nieuwe platform biedt deelnemers niet alleen de nodige informatie en inspiratie, maar ook de begeleiding om een carrière in het digitale werkveld te vergemakkelijken. De accelerators zijn rolmodellen die nieuwe generaties inspireren. De winnaars van het Digital Leadership & diversity award en de Digital Talent award zijn hiervan een goed voorbeeld."