Wouter Hoeffnagel - 04 november 2018

Privéberichten van Facebook gebruikers online gepubliceerd

Cybercriminelen claimen toegang te hebben tot 120 miljoen Facebook-gebruikers. Om hun claim kracht bij te zetten hebben zij privéberichten van gebruikers gepubliceerd op ondergrondse marktplaatsen.

Dit meldt de BBC, die met de hackers gesproken zegt te hebben. Hoe de aanvallers toegang hebben verkregen tot de Facebook accounts is niet zeker. De BBC meldt dat de aanvallers vermoedelijk een malafide browserextensie hebben ontwikkeld, die door getroffen gebruikers is geïnstalleerd.

Meeste slachtoffers komen uit Oekraïne en Rusland

De meeste getroffen gebruikers komen uit Oekraïne en Rusland. Ook gebruikers uit Groot-Britannië, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en andere landen zijn echter getroffen.

Guy Rosen, VP of Product Management bij Facebook, meldt in een reactie dat Facebook maatregelen heeft genomen naar aanleiding van de aanval. "We hebben contact opgenomen met browsermakers om zeker te stellen dat malafide extensies niet langer beschikbaar zijn in hun winkels", aldus Rosen. "Ook hebben we contact opgenomen met opsporingsinstanties en werken we samen met lokale autoriteiten om de website te verwijderen die informatie van Facebook accounts vertoonde."