VeiligMKB maakt MKB-ondernemers bewuster van gevaren cybercrime

30-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

VeiligMKB maakt MKB-ondernemers bewuster van gevaren cybercrime

DSD Europe en Kaspersky Lab kondigen aan op 1 november het collectief initiatief VeiligMKB te lanceren. Het initiatief wordt in het leven geroepen om MKB-ondernemers bewust te maken van de gevaren van cybercriminaliteit en hen te informeren over de belangen van een goede online beveiliging. VeiligMKB werkt hiervoor samen met securityspecialisten uit verschillende disciplines: ontwikkelaars, specialisten en leveranciers van beveiligingssoftware.

“75% van het MKB maakt zich weinig zorgen over de digitale veiligheid van het bedrijf en dat terwijl de beveiliging van kleine bedrijven doorgaans juist vaker zwakheden vertonen en dus meer kans hebben om doelwit te worden van cybercriminaliteit. Met VeiligMKB willen wij die onbezorgdheid onder de aandacht brengen en bewustzijn creëren, maar tegelijkertijd ook de ondernemers adviseren in hoe zij de digitale veiligheid van hun bedrijf kunnen verbeteren”, aldus Thijs van de Moosdijk, oprichter en algemeen directeur van DSD Europe.

Hoe scoort jouw bedrijf op digitale veiligheid?

VeiligMKB gebruikt de Cyber Risico Check om te achterhalen hoe MKB-bedrijven scoren op digitale veiligheid. De check bestaat uit een veiligheidsscan, waarmee het IP adres van het bedrijfsnetwerk en de host van een website gescand worden op kwetsbaarheden. Ook wordt een oriënterend gesprek gevoerd met een VeiligMKB-securityspecialist, die verder ingaat op onder andere endpoint- en databeveiliging.

VeiligMKB wordt op 1 november gelanceerd tijdens het MKB Ondernemers Congres in de Van Nellefabriek Rotterdam. Tijdens dit congres kunnen MKB-ondernemers inspiratie, nieuwe kennis en connecties opdoen samen met 2.500 andere ondernemers, inspirerende sprekers en interessante partners uit het zakenleven. Namens VeiligMKB is Jornt van der Wiel, beveiligingsexpert bij Kasperksy Lab, uitgenodigd als één van die inspirerende sprekers. Hij vertelt je in zijn powersessie alles over cybersecurity en de gevaren van cybercriminaliteit voor MKB-bedrijven.

'Impact van cybercrime op het MKB is groot'

Jornt van der Wiel (foto), Beveiligingsexpert bij Kaspersky Lab, zegt: “Security-incidenten in het nieuws gaan veelal over grote organisaties zoals banken, verzekeraars, overheidsinstanties of zorginstellingen. Niet over het MKB. Maar de impact op MKB-bedrijven is enorm groot. 42% procent van het Nederlandse MKB heeft al eens te maken gehad met veiligheidsincidenten, zo blijkt uit ons onderzoek. Meestal hebben ondernemers al genoeg aan hun hoofd. Namelijk hun eigen zaak, hun eigen activiteiten. Toch ontkomen ondernemers er niet aan, want het MKB is een grote, rijpe markt waar ondernemende cybercriminelen zich op storten. We zijn verheugd om samen met DSD Europe VeiligMKB te introduceren, zodat uitstekende beveiliging ook voor MKB-ondernemers binnen handbereik komt.”

Tijdens het MKB Ondernemers Congres biedt VeiligMBK de Cyber Risico Check t.w.v. € 199 gratis aan alle bezoekers.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security