Wouter Hoeffnagel - 29 oktober 2018

Werknemers kunnen per dag gemiddeld 37 minuten besparen

Werknemers kunnen per dag gemiddeld 37 minuten besparen image

Binnen bedrijven is veel ruimte voor productiviteitswinst. Gemiddeld kunnen medewerkers 37 minuten per dag productiever zijn als zij op een effectieve manier digitale middelen inzetten om hun werk te doen.

Dit blijkt uit onderzoek van ETTU naar de digitale vitaliteit van organisaties in Nederland. Sinds deze zomer heeft ETTU een test online staan waarmee de digitale vitaliteit gemeten wordt. 220 respondenten vulden de test in, waaruit blijkt dat organisaties veel potentieel laten liggen als het aankomt op het inzetten van (vaak reeds aanwezige) digitale middelen.

'Alleen tool beschikbaar maken is onvoldoende'

Martine van den Hurk, Productivity Consultant van ETTU: “Veel organisaties hebben efficiënter werken op de agenda staan, maar alleen het aanzetten van een tool die dit kan faciliteren is niet genoeg. Wanneer de medewerkers niet het nut en de noodzaak inzien van het werken met deze tool en begrijpen wat de nieuwe manier van werken voor hen gaat betekenen, zal er zelden een positieve trend zichtbaar worden in de efficiëntie. Dit blijkt ook wel uit de resultaten van het onderzoek.”
 
Via de digitaal vitaal test zijn tien stellingen getoetst en op basis van de antwoorden wordt een score toegekend. Hieruit blijkt dat een organisatie gemiddeld slechts 44% digitaal vitaal is. Martine: “Dit betekent dus een enorme potentie voor organisaties om meer uit bestaande middelen te halen. Daarnaast zien wij dit ook als een wake-up-call voor organisaties: investeer niet zomaar in een digitale tool, maar zorg vooral dat medewerkers ook betrokken worden en het nut in zien van de verandering.”
 
Zelf berekenen hoe digitaal vitaal uw organisatie is? Doe dan de gratis test op www.digitaal-vitaal.nl.