DreamWorks optimaliseert Data Fabric-aanpak met oog op groeiende behoeften
23-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

DreamWorks optimaliseert Data Fabric-aanpak met oog op groeiende behoeften

NetApp gaat een samenwerking aan met DreamWorks voor de ontwikkeling en het beheer van een Data Fabric-aanpak op maat voor de studio. Deze aanpak biedt meer mogelijkheden en maakt toekomstige groei mogelijk voor de in Glendale gevestigde animatiestudio.

De technici van NetApp en het IT-team van DreamWorks werken nauw samen om de Data Fabric te optimaliseren en om te kunnen voldoen aan de snel groeiende datastorage- en beheerbehoeften van de studio. De gedetailleerde graphics van de DreamWorks-ontwerpers zorgen voor grote hoeveelheden data en maken de IT-omgeving van DreamWorks complex. De samenwerking tussen NetApp en DreamWorks is gericht op voorspellende analyses en andere nieuwe functies om realtime toegang tot grote datasets mogelijk te maken. De aanpak vergemakkelijkt ook de algehele integratie en orkestratie van data binnen een hybride IT-infrastructuur.

600 TB aan data per animatiefilm

DreamWorks is een digitaal bedrijf dat snel groeit, en de hoeveelheid data waar zijn teams onmiddellijk en met meerdere mensen tegelijk toegang toe moeten hebben, is enorm. Voor een gemiddelde animatiefilm is het volgende nodig: honderden ontwerpers en technici, 600 TB aan data, meer dan 100 miljoen compute-uren en een half miljard digitale bestanden. En aangezien de studio aan steeds meer projecten werkt en zijn digitale data via steeds meer kanalen verspreidt, groeien de datavereisten van de studio ook exponentieel.

"Bij Dreamworks werken filmmakers, scenarioschrijvers en ontwerpers van wereldklasse. Zij richten zich op het creëren van ervaringen van extreem hoge kwaliteit, zoals bijvoorbeeld de nieuwste film, How to Train Your Dragon: The Hidden World. In deze film komen 60.000 verschillende draken tegelijkertijd in beeld", zegt Jeff Wike, Chief Technology Officer bij DreamWorks. "Oorspronkelijk richtten wij ons meer op de productie van animatiefilms en tv-series. Maar onze ontwerpers werken daarnaast steeds meer voor attractieparken, live entertainment en opkomende platforms als AR en VR. Deze datagestuurde transformatie van onze bedrijfsvoering vereisen meer efficiëntie bij het delen van workflows op meerdere platforms en het behouden van data voor toekomstige contentuitbreidingen."

Samen oplossingen bouwen

DreamWorks en NetApp werken samen aan oplossingen die NetApp uiteindelijk ook zal uitrollen onder zijn andere klanten. Bij deze samenwerking vinden de teams methoden voor:

  • Facilitering van productieworkflows. Optimaliseren en benutten van een enorme hoeveelheid aan contentdata van meerdere, gelijktijdige producties.
  • Optimalisatie van creatieve ontwikkelingen. Garanderen van on-demand beschikbaarheid van filmproductiedata voor het ontwerp-, iteratie- en herzieningsproces van ontwerpers.
  • Optimalisatie van de bedrijfsvoering. Vergemakkelijken en automatiseren van infrastructuurarchitecturen om de productie-uptime te kunnen maximaliseren.

'Data vormt de basis'

"Uiteindelijk vormt data de basis voor DreamWorks. Met data kan DreamWorks meeslepende ervaringen creëren in werelden die anders nooit bedacht zouden worden”, zegt Scott Dawkins, Chief Technology Officer van Storage Systems and Software bij NetApp. “Zoals Jeff al aangaf, heeft de nieuwste film van DreamWorks, How to Train Your Dragon: The Hidden World, grafische innovaties die ongekende prestaties, snelheid, toegankelijkheid en stabiliteit vereisen van de data in de IT-omgeving. De combinatie van de NetApp Data Fabric en de eigen deskundigheid van het IT-team van DreamWorks staat centraal bij het bouwen van de infrastructuur en dataservices die nodig zijn voor on-demand, realtime contentaanmaak. De ontwerpers van DreamWorks gaan ervan uit dat hun werksystemen gelijke tred houden met hun inbeeldingsvermogen.”

Kate Swanborg, Senior Vice President van Technology Communications and Strategic Alliances bij DreamWorks: “Door het gebruik van NetApp-oplossingen bij al onze CGI-animatiefilms hebben we bij DreamWorks het vertrouwen dat NetApp de dataservices kan leveren die onze filmmakers nodig hebben om vandaag en in de toekomst te blijven innoveren. Ze kunnen daarbij hun creativiteit de vrije loop laten en nieuwe werelden bij elkaar dromen.”

NetApp Insight 2018

DreamWorks zal een presentatie houden tijdens NetApp Insight 2018 en meer details delen over hoe data het bedrijf heeft getransformeerd en wat het betekent om datagestuurd te zijn.

Terug naar nieuws overzicht