Wouter Hoeffnagel - 23 oktober 2018

AWS en Super Micro Computers roepen Bloomberg in artikel in te trekken

Amazon Web Services (AWS) en Super Micro Computers roepen Bloomberg op het gewraakte artikel over de aanwezigheid spionagechips op moederborden van servers in te trekken. Hiermee volgen AWS en Super Micro Computers de koers van Apple, die vrijdag Bloomberg verzocht het artikel in te trekken.

Bloomberg maakte onlangs bekend dat 17 anonieme bronnen onafhankelijk van elkaar bevestigen dat spionagechips van Chinese makelij zijn aangetroffen op moederborden voor servers van Super Micro Computers. De chips zouden onder andere zijn ontdekt in servers van Apple en AWS.

'Berichtgeving over AWS is onjuist'

Andy Jassy, topman van AWS, stelt dat de berichtgeving van Bloomberg met betrekking op AWS onjuist is. Jassy wijst erop dat geen bewijs is aangeleverd, stelt dat Bloomberg zijn verhaal telkens heeft veranderd en zegt dat journalisten van Bloomberg geen interesse hadden in antwoorden die hun theorieën niet bevestigden. Jassy roept Bloomberg daarom op het artikel in te trekken.

CEO van Super Micro Computers Charles Liang doet een vergelijkbare oproep, meldt Steve Kopack van CNBC. Liang wijst erop dat eigen onderzoek van het bedrijf geen bewijs heeft opgeleverd dat dergelijke spionagechips bestaan. Ook zouden andere klanten van het bedrijf geen bewijs hebben gevonden. Ook Liang roept Bloomberg daarom op het artikel in te trekken. Desondanks blijft het bedrijf wel onderzoek doen naar de zaak.