Media Markt Saturn CEO Pieter Haas exit na winstdaling

15-10-2018 | door: Redactie

Media Markt Saturn CEO Pieter Haas exit na winstdaling

Media Markt / Saturn CEO Pieter Haas en CFO Mark Frese gaan vertrekken nadat de Duitse retailer een winstdaling heeft gemeld. Het aandeel zakte daarna flink. CEO Pieter Haas heeft de retailer met onmiddellijke ingang verlaten. CFO Mark Frese neemt ook afscheid, maar is van plan zijn taken vervullen tot er een opvolger is aangesteld. Frese en Dieter Haag Molkenteller zullen tijdelijk de taken van Pieter Haas op zich nemen.

Het elektronicabedrijf Ceconomy (dat bestaat uit Media Markt en Saturn) is in een crisis beland. In het afgelopen boekjaar had de elektronicadivisie de winst targets gemist. Daarna publiceerde Media Markt / Saturn een aanzienlijke daling van de winst in plaats van de oorspronkelijk verwachte groei. In het boekjaar 2017/2018 daalt de EBIT winst met bijna 20 procent tot 400 miljoen euro in vergelijking met het voorgaande jaar. Het bedrijf had eerder 460 tot 490 miljoen euro EBIT winst aangekondigd.

In overeenstemming tussen alle betrokken partijen is nu het juiste moment is voor een reorganisatie zodat Ceconomy het verloren vertrouwen kan herstellen zo meldt Jürgen Fitschen, voorzitter van de raad van commissarissen van Ceconomy AG.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People, retail