COMPAREX wordt onderdeel van SoftwareONE
09-10-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

COMPAREX wordt onderdeel van SoftwareONE

SoftwareONE neemt COMPAREX over, waarbij de activiteiten van COMPAREX worden geïntegreerd in SoftwareONE. Het gecombineerde bedrijf gaat klanten helpen de inkoop van software te beheren en optimaliseren.

SoftwareONE helpt klanten zeker te stellen dat investeringen in technologie de juiste impact hebben op hun organisatie. Daarnaast bouwt het bedrijf klantoplossingen op cloudplatformen van partners en helpt het partners klanten wereldwijd te bereiken. COMPAREX is een IT service provider die de integratie verzorgt tussen klanten en grote IT- en cloudplatformproviders om de opbrengst van investeringen van klanten te optimaliseren.

In 88 landen actief

De activiteiten van beide bedrijven worden geïntegreerd onder de naam SoftwareONE. De combineerde organisatie is met ruim 200 locaties actief in 88 landen en kan vanuit deze locaties in 150 landen lokale ondersteuning bieden aan klanten. Het bedrijf heeft meer dan 5.500 werknemers in dienst. Als onderdeel van de overname treden CEO Thomas Reich en CSO Marc Betgem van COMPAREX toe tot het managementteam van SoftwareONE. Het hoofdkantoor van SoftwareONE blijft in het Zwitserse Stans gevestigd.

"Als een privaat bedrijf hebben we potentiële overnames nauwkeurig onderzocht om zeker te stellen dat we ons kapitaal het beste inzetten. Samen met onze investeerder KKR hebben we veel tijd besteed aan een intensieve zoektocht naar de ideale partner en we zijn ervan overtuigd deze in COMPAREX te hebben gevonden. Samen zullen we aan de hand van de kernwaarde van SoftwareONE de industrie blijven transformeren. SoftwareONE's oprichters zullen een meerderheidsbelang houden in het gecombineerde bedrijf", licht Daniel von Stockar, bestuursvoorzitter van SoftwareONE, toe.

Terug naar nieuws overzicht