Air France maakt snel internet toegankelijk tijdens vluchten
02-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Air France maakt snel internet toegankelijk tijdens vluchten

Luchtvaartmaatschappij Air France is meerjarig contract aangegaan voor in-flight connectiviteits- en internetdiensten met Orange Business Services en Global Eagle. Aanvankelijk worden 113 vliegtuigen van het type Airbus A320 hiermee uitgerust. Air France zet deze vliegtuigen in op korte en middellange vluchten in Europa, Rusland, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De samenwerking zorgt voor snel internet, diensten voor passagiers, geïntegreerde betaaldiensten en data analytics.

Met het contract verbetert de digitale reiservaring van klanten van Air France aanzienlijk. De netwerkdiensten zijn gebaseerd op de nieuwste generatie van IT-hardware voor vliegtuigen van Global Eagle. Denk aan de Jupiter HT-modem die 500 Mbps aan dataverkeer mogelijk maakt per vliegtuig en een efficiëntere KU-band-antenne. Orange Business Services verzorgt de connectiviteit met haar netwerk op de grond en via satellieten. Ook draagt Orange bij met projectmanagement, cybersecurity en lokale ondersteuning.

Door de samenwerking is Air France de eerste luchtvaartmaatschappij in Europa die gebruik maakt van het KU-High-Throughput satellietnetwerk. Passagiers aan boord van de vliegtuigen zullen dit merken door een snellere internetverbinding dan zij tijdens vluchten tot dusver gewend zijn. “In-flight connectiviteit geeft Air France de mogelijkheid de klantervaring te verbeteren en een grote stap te zetten op het gebied van digitale transformatie”, zegt Pierre-Louis Biaggi, vicepresident Connectivity voor Orange Business Services. “Met dit project zetten wij ons wereldwijde netwerk en onze ervaring met grote projecten in om hiermee Air France te ondersteunen in het halen van haar doelen.”

Terug naar nieuws overzicht