Stripe versnelt internationale groei en productontwikkeling dankzij nieuwe financieringsronde

27-09-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Stripe versnelt internationale groei en productontwikkeling dankzij nieuwe financieringsronde

Stripe gebruikt het nieuwe kapitaal om op een aantal gebieden verder te groeien. Het bedrijf richt zich op drie belangrijke gebieden. Ten eerste het vergroten van het internationale bereik van het bedrijf, om zo de groei van nieuwe online ondernemingen over de hele wereld te stimuleren. Ten tweede het uitbreiden van de mogelijkheden van zijn wereldwijde payments- en treasury-netwerk, waarmee bedrijven snel, betrouwbaar en programmatisch internationaal geld kunnen overmaken. Tot slot het uitbreiden van de operationele capaciteiten en enterprisemogelijkheden, aangezien steeds meer grote organisaties kiezen voor het Stripe-platform.

Internationale uitbreiding

Hoewel momenteel slechts drie procent van de wereldwijde handel online plaatsvindt, is de verwachting dat dit tegen 2020 zal zijn toegenomen tot $4 biljoen(1). En met meer dan 500 miljoen mensen in Zuidoost Azië(2) en India(2) die de komende drie jaar online zullen gaan, ontstaan er voor bedrijven enorme kansen om te profiteren van de globalisering van online handel.

Stripe is momenteel actief in 25 landen. De afgelopen jaren zijn de diensten van het bedrijf gelanceerd in Nederland, Duitsland, Scandinavië, Hong Kong, Singapore, Japan en Nieuw Zeeland. Ook draaien er pilots in India, Mexico en Brazilië. Vandaag kondigt Stripe tevens de opening van nieuwe ‘developer hub’ in Singapore aan, om beter te kunnen voorzien in de behoeften van klanten in de regio Azië.

“Vooruitgang komt niet vanzelf”, zegt Stripe CEO en mede-oprichter Patrick Collison. “Een betere wereldwijde betaalinfrastructuur zal de wereldeconomie verder aanjagen, ondernemerschap stimuleren en jonge, startende ondernemers helpen om de concurrentie met gevestigde partijen aan te gaan. Door Stripe in meer markten beschikbaar te maken en onze mogelijkheden uit te breiden voor ondernemingen van iedere omvang, willen we overal ter wereld innovatie stimuleren.”

Verdieping van het geïntegreerde software- en servicesaanbod

Bij online betalingen is traditioneel een veelvoud aan gateway providers, creditcardverwerkers, financiële tussenpersonen, gespecialiseerde betaalmethoden en digitale portefeuilles (wallets) betrokken, die ook nog eens verschillen per regio.

“Sinds het begin heeft Stripe zich gedifferentieerd met een eenvoudige implementatie en een hoog innovatietempo”, zegt Jordan McKee, Research Director bij 451 Research. “Het afgelopen jaar heeft Stripe zijn mogelijkheden verder uitgebreid, met nieuwe producten als Stripe Issuing, Stripe Terminal en Radar for Fraud Teams. Het resultaat is een geïntegreerd betaalplaform dat is ontworpen voor zowel startups als voor grote organisaties.”

Stripe bouwt aan een nieuw soort technologie voor het programmatisch overmaken van geld, met onder andere:

•             Geavanceerde betaalmogelijkheden, zoals ondersteuning voor alternatieve betaalmethoden, Automated Clearing House (ACH) en bankafschrijvingen, digitale portefeuilles, directe integratie met de netwerken van de belangrijkste creditcardmaatschappijen, verbindingen met regionale banknetwerken, de mogelijkheid tot directe uitbetaling via betaalpassen voor derde partijen op marktplaatsen en platforms etc.;

•             Revenue management, waarmee gebruikers geld kunnen overmaken op manieren die de omzet verhogen, zoals het terugdringen van het decline rates en transacties in lokale valuta;

•             Wereldwijde operaties, het ondersteunen van bedrijfsactiviteiten overal ter wereld, bijvoorbeeld door barrières weg te nemen rond taal, regelgevende instanties, verschillende valuta en internationale betalingen.

Bovenop het fundament van betaalmogelijkheden, zet Stripe zich in om andere problemen op te lossen waar online ondernemingen mee te maken hebben, van het oprichten van een nieuw bedrijf tot het uitgeven van creditcards. Dit jaar heeft het bedrijf oplossingen gelanceerd voor fraudepreventie (Radar 2.0) voor het uitgeven van virtuele en fysieke creditcards (Issuing), fysieke betalingen (Terminal) en voor bedrijfsmodellen die zijn gebaseerd op subscripties (Billing). In totaal heeft het bedrijf het afgelopen jaar 3.200 nieuwe versies van zijn kern-API uitgerold.

Premium Support 

Op dit moment ondersteunt Stripe miljoenen ondernemingen over de hele wereld, waaronder nieuwe klanten als Google, Uber, Mindbody en Spotify. In Nederland maken onder andere Booking.com, Catawiki, Blendle, LeasePlan, Travelbird, Ticketswap en WeTransfer gebruik van Stripe. Nu steeds meer grote organisaties bezig zijn met een digitale transformatie, begint Stripe zich ook sterker op deze doelgroep te richten. Onlangs lanceerde Stripe zijn partnerprogramma voor apps en diensten van derden. Binnenkort wordt ook de eerste variant van Premium Support uitgerold.

Deze nieuwe financieringsronde werd geleid door Tiger Global Management, samen met DST Global en Sequoia. Zij voegen zich bij de huidige investeerders in Stripe, waaronder Andreessen Horowitz, Kleiner Perkins, Khosla Ventures, General Catalyst en Thrive Capital.

Terug naar nieuws overzicht