Snow Software overschrijdt honderd miljoen dollar aan wereldwijde omzet

25-09-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Snow Software overschrijdt honderd miljoen dollar aan wereldwijde omzet

Snow Software, aanbieder op het gebied van Software Asset Management (SAM) en Cloud Spend Management-oplossingen, heeft honderd miljoen dollar aan wereldwijde omzet overschreden. Deze groei werd aangedreven door duizenden merken die Snow Software inzetten om hun software- en cloudinvesteringen beter te beheren en te optimaliseren. Snow Software ziet dat dit momentum wordt erkend door zowel de klant als industrie-analisten. Zo is Snow Software onlangs door klanten verkozen als 2018 Gartner Peer Insights Customers’ Choice voor Software Asset Management Tools en is het bedrijf door analisten gepositioneerd als leider in Gartner's Magic Quadrant voor Software Asset Management Tools*.

Totale uitgaven 
De totale uitgaven aan publieke clouddiensten, waaronder software as a service (SaaS) en infrastructuur as a service (IaaS), groeien volgens Gartner's Public Cloud Services Forecast 2016-2022** naar verwachting met 17 procent per jaar tot 2022. In tegenstelling tot on-premise software worden de meeste aankoop- en gebruiksbeslissingen voor de cloud genomen binnen de business teams, terwijl IT verantwoordelijk blijft voor risico's en governance en de totale uitgaven voor de business. Hierdoor bevindt de IT-afdeling zich in een lastige positie. De afdeling moet verantwoording afleggen, zonder dat het de nodige tools en controlemogelijkheden heeft om te leveren wat de business nodig heeft.

Snow Software helpt bedrijven bij het managen van deze verschuiving. Het biedt inzicht in welke clouddiensten binnen het bedrijf in gebruik zijn, maar gaat nog een stap verder door aan te geven waar deze diensten worden gebruikt. Dit stelt IT in staat om een hoger serviceniveau te leveren aan zakelijke partners, zodat bedrijven de flexibiliteit van de cloud behouden zonder hen bloot te stellen aan risico's op het gebied van compliance en gegevensbescherming. Snow Software blijft investeren in deze snel ontwikkelende markt, aangezien bedrijven van elke omvang de cloud omarmen binnen hun IT-architectuur.

Leiderschapsteam
Terwijl Snow Software de volgende groeigolf doorvoert, ontwikkelt het bedrijf ook zijn leiderschapsteam. Vishal Rao, President & COO, neemt alle operationele verantwoordelijkheid en controle over voor alle functies van het bedrijf. Rao trad in 2016 toe tot het bedrijf als lid van de raad van bestuur en nam eerder in 2018 een operationele rol als President & COO op zich waarin hij samenwerkte met Axel Kling en alle go-to-market functies uitvoerde. Axel Kling blijft CEO en lid van de raad van bestuur en richt zich op de innovatie en strategie die de organisatie naar zijn huidige leidende marktpositie op het gebied van hebben gebracht.

"Ik ben ontzettend trots op het bereiken van deze mijlpaal en op het bedrijf dat we hebben opgebouwd. Ik wil onze medewerkers, klanten en partners bedanken die deze reis mogelijk hebben gemaakt. We zijn erg blij om Vishal volledig aan boord te hebben en alle functies van Snow Software uit te bouwen en te ontwikkelen", zegt Axel Kling. "We hebben het doel gesteld om bedrijven te helpen het rendement van hun software-investeringen te maximaliseren en wij geloven dat de mijlpaal van vandaag laat zien dat we hebben bewezen dat we in staat zijn om dat te doen. Het is nu tijd om de volgende stap te zetten en nog meer waarde te creëren voor klanten en partners.”

"Ik ben enthousiast over onze volgende groeifase en ik voel me vereerd dat ik de kans krijg om samen te werken met Axel en een team te leiden met zulke indrukwekkende prestaties; en dat op een erg belangrijk moment voor het bedrijf", aldus Vishal Rao. "De uitdagingen die clouddiensten met zich meebrengen, vergroten de waarde die Snow Software aan klanten kan leveren en gaan verder dan kostenbesparingen. Het stelt bedrijven in staat om flexibeler en productiever te zijn zonder hen bloot te stellen aan potentiële beveiligings-, financiële en compliance-risico's die inherent zijn aan de cloud.”

"We zijn trots op de prestaties van het Snow Software-team tot nu toe. Het was een genoegen om samen met Axel deze mijlpaal te bereiken", aldus Mike Risman, Managing Partner bij Vitruvian Partners. "Met Vishal die de operationele leiding heeft en Axel die zich richt op innovatie en strategie, wordt meer van Snow Software’s potentieel benut en we kijken ernaar uit om hem te ondersteunen.”

"We zagen het potentieel van Snow Software toen we in 2017 bij het team kwamen. We zijn nog enthousiaster nu we de marktkansen hebben zien groeien met de snelle invoering van clouddiensten", aldus George Kadifa, Managing Director bij Sumeru Equity Partners. "We zijn ervan overtuigd dat het team van Snow Software onder deze nieuwe leiderschapsstructuur in staat is om de kansen voor hen volledig te benutten.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software, Cloud, SaaS, it
Cloud