DigiCert, Gemalto en ISARA partneren voor een veilige toekomst met IoT

DigiCert, Gemalto en ISARA partneren voor een veilige toekomst met IoT

24-09-2018 | door: Redactie

DigiCert, Gemalto en ISARA partneren voor een veilige toekomst met IoT

DigiCert Inc., speler op het gebied van schaalbare Public Key Infrastructure (PKI)-oplossingen, Gemalto, aanbieder digitale beveiliging en ISARA Corp., expert in quantum-safe beveiligingsoplossingen, bundelen hun kennis om het probleem van onveilige IoT-devices op te lossen. Samen ontwikkelen zij digitale certificaten en veilig sleutelbeheer voor Internet of Things (IoT) devices om te voorkomen dat deze met behulp van quantum computing misbruikt kunnen worden. Het partnership biedt aanzienlijke voordelen voor bedrijven die devices met een lange levensduur willen beveiligen, zonder daarvoor dure beveiligingsupdates uit te hoeven voeren. 

IoT-devices
DigiCert werkt al met veel bedrijven die PKI gebruiken om de IoT-devices te authenticeren, versleutelen en te voorzien van integriteit. Gemalto biedt beveiligde sleutelopslag en -beheer via de SafeNet-hardwarebeveiligingsmodules (HSM’s) die kunnen worden geïntegreerd met DigiCert API's om op grote schaal geautomatiseerde referentie-uitgifte mogelijk te maken voor aangesloten apparaten. Dit gebeurt via een internet-ingeschakelde gateway zodat identiteiten via de cloud verspreid kunnen worden. Hierdoor vormt quantum computing geen bedreiging meer. 

Organisaties kunnen deze oplossingen op elke schaal inzetten, aangezien DigiCert miljarden digitale certificaten uit kan geven en deze op betrouwbare wijze host voor publieke en private PKI-systemen. Het werk van DigiCert met ISARA en Gemalto maakt quantum bestendige certificaten mogelijk met de volledige capaciteit van gehoste, on-premise en hybride inzetbaarheid.

Beschermd tegen bedreigingen
Deepika Chauhan, Executive VP Emerging Markets bij DigiCert: "DigiCert, Gemalto en ISARA werken samen om de IoT-beveiligingsproblematiek en de nieuwe beveiligingsbedreigingen, die de implementatie van quantum computers zal ontketenen, het hoofd te bieden. Het werk dat we nu doen, gaat ervoor zorgen dat IoT-systemen die dienen als het brein van auto's, industriële besturingssystemen, medische apparatuur, kerncentrales en andere kritieke infrastructuren beschermd zijn tegen de bedreigingen die de komende vijf, tien, twintig jaar op ons pad komen."

De komende acht tot tien jaar gaat quantum computing op steeds grotere schaal ingezet worden en daarmee nadert het moment waarop alle huidige cryptografie met openbare sleutels niet langer te vertrouwen is met rasse schreden", zegt Scott Totzke, CEO & mede-oprichter van ISARA. "Dit partnership zorgt ervoor dat de rootcertificaten betrouwbaar blijven, wat een fundamentele voorwaarde is voor het vertrouwen. Dit betekent dat IoT-fabrikanten en andere grote organisaties al ruim voor het zover is over de oplossingen en hulpmiddelen beschikken om hun devices te beveiligen. "

Veilige en toekomstbestendige IoT-devices 
"De SafeNet-hardwarebeveiligingsmodules van Gemalto fungeren als de bron van vertrouwen om de meest gevoelige gegevens en toepassingen te beveiligen en miljarden digitale transacties per dag over de hele wereld te beschermen," zegt Todd Moore, Senior Vice President encryptieproducten bij Gemalto. "Deze samenwerking met DigiCert en ISARA helpt organisaties veilige en toekomstbestendige IoT-devices te ontwikkelen, die beschermd zijn tegen de dreiging van quantum computing. Daarmee worden connected auto's, devices, machines, slimme steden en kritieke infrastructuren een stuk veiliger.”

Terug naar nieuws overzicht
Security