Salesforce baas Marc Benioff nieuwe eigenaar van Time Magazine

17-09-2018 | door: Redactie

Salesforce baas Marc Benioff nieuwe eigenaar van Time Magazine

Het Amerikaanse blad Time Magazine krijgt een nieuwe eigenaar. Marc Benioff, oprichter van technologiebedrijf Salesforce, neemt samen met zijn vrouw Lynne het tijdschrift over van mediabedrijf Meredith. Daarvoor betaalt de zakenman 190 miljoen dollar, meldt The Wall Street Journal.

Verwacht wordt dat de deal binnen een dertig dagen is afgerond. Afgelopen maart werd al bekend dat Meredith een aantal bladen, waaronder Time, Sports Illustrated en Fortune, van de hand wil doen, nadat het mediabedrijf branchegenoot Time Inc had overgenomen.

Meredith wil het aanbod meer afstemmen op de eigen doelgroep. Time Magazine is een wekelijks opinieblad. Het tijdschrift is vooral bekend van de jaarlijkse uitverkiezing van de "Person of the Year". In 2017 werd #MeToo tot meest invloedrijke 'persoon' van het jaar uitgeroepen.

Benioff is niet de eerste techmiljonair die besluit een printblad te kopen. Jeff Bezos, de ontstellend rijke oprichter en CEO van Amazon, kocht in 2013 bijvoorbeeld al The Washington Post.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht