Veel dubbele gegevens in uitgelekte database Veeam
17-09-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Veel dubbele gegevens in uitgelekte database Veeam

De marketing database van Veeam die onlangs vrij toegankelijk bleek via internet bevat veel dubbele gegevens. Van de in totaal 440 miljoen e-mailadressen die in de database staan, blijken er zo'n 4,5 miljoen stuks uniek te zijn.

Dit maakt Peter McKay, CEO en directeur van Veeam, bekend in een blog. Afgelopen week ontdekte beveiligingsonderzoekers Bob Diachenko een database van Veeam die door een configuratiefout vrij toegankelijk was voor onbevoegden. In de database staan 440 miljoen e-mailadressen, waarvan er nu dus veel dubbel blijken te zijn. "Ik kan u verzekeren dat er geen gevoelige informatie is uitgelekt, aangezien Veeam geen gevoelige persoonlijke informatie over zijn klanten, prospects of partners verzameld", aldus McKay.

"We hebben aanvullende maatregelen genomen om zeker te stellen dat iedere database aan onze security protocollen voldoet en we blijven onderzoek doen naar dit incident. Ook hebben we aanvullende maatregelen genomen om het incident aan bepaalde toezichthouders te rapporteren om een open en transparante communicatielijn op te zetten om zorgen die zij hebben te adresseren. Ondanks dat de data niet gevoelig was, nemen we deze situatie zeer serieus."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security