Executive People CIO Round Table: De sleutel tot proactief afweren van cyberattacks

17-09-2018 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

Executive People CIO Round Table: De sleutel tot proactief afweren van cyberattacks

Op 23 oktober zal weer een Executive People CIO Round Table plaatsvinden, exclusief voor C-level executives. Thema is het afweren van cyberattacks. Virus, besmetting, antivirus ontwikkelen en continu updaten. De wereld van malware draait om reactie. Eerst het probleem en dan pas de oplossing. Er is een nieuwe trend die dit volledig omdraait: dankzij kunstmatige intelligentie herkennen agents malware voordat het een systeem kan besmetten.

 Kunstmatige intelligentie en machine learning wordt gebruikt om malware te herkennen voordat het een systeem kan besmetten. Geen gedoe meer met databases van ‘erkende’ malwarehandtekeningen die de antivirussoftware raadpleegt. Want daarmee loop je uit de aard van de handelwijze altijd achterop. Er bestaan agents op de apparatuur die gebruikers benutten; de endpoints (dus dat kunnen ook kassasystemen zijn bijvoorbeeld). Die zijn in staat om verdachte code te herkennen voordat deze zich in een systeem kan nestelen. Zonder raadpleging van signatured databases, want dan houd je alleen maar de bekende malware tegen, niet de nog onbekende. De agents zelf hoeven overigens maar één of twee keer per jaar te worden ververst.

Deze nieuwe visie op hoe om te gaan met geavanceerde aanval methodieken en onbekende malware is, met alle ontwikkelingen op security vlak versneld relevant aan het worden.

Tijdens deze rondetafel wordt u, in vertrouwen en petit comité, meegenomen in de ‘lessons learned’ van een aantal relevante internationale organisaties die inmiddels gebruik maken van Cylance, een Amerikaans bedrijf opgericht door voormalig Mc-Afee medewerkers en die (volgens Gartner) een prominente plek innemen in deze ontwikkeling.

Het rondetafel gesprek zal gepaard gaan met een heerlijk amuse diner, waarmee we de inhoudelijke discussie combineren met heerlijke versnaperingen. De avond staat in het teken van openheid, discussie rondom dit thema. Uw actieve betrokkenheid is een ‘must’ om deze avond succesvol te maken.

Op hoofdlijnen zal het programma er als volgt uitzien:

17:00  Ontvangst door Danny Frietman, Executive-People Roundtable

17:45  Kennismaking met leden/bezoekers rondetafel

18:00  Discussie en voorbeelden: cyber resilience en AI

20:00  Afronding door Danny Frietman en lessons learned

20:30  Einde

We kijken uit naar de rondetafel bijeenkomst op 23 oktober aanstaande in Hooge Vuursche in Baarn.

Indien u wilt deelnemen aan deze rondetafel, reserveer dan uw plek door een e-mail te sturen aan Danny Frietman danny.frietman@executive-people.nl met daarin uw naam en bedrijfsnaam.

 Deze rondetafel wordt mogelijk gemaakt door Cylance.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security