Wouter Hoeffnagel - 14 september 2018

Een op vijf Nederlanders wordt liever naakt betrapt dan zonder internet te zitten

Een op vijf Nederlanders wordt liever naakt betrapt dan zonder internet te zitten image

22 procent van de Nederlanders wordt liever naakt betrapt dan dat zij geen toegang hebben tot het wereldwijde web. 15% van de Nederlanders ziet internettoegang inmiddels als eerste levensbehoefte. Deze onderzoeksuitkomsten onderstrepen de noodzaak voor een stabiele en veilige internetverbinding op mobieltje, tablet of andere computer.

Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Kaspersky Lab. De weg van A naar B vinden, eten bestellen, contact houden met vrienden, een betaling doen. Het zijn allemaal voorbeelden uit ons dagelijks leven waarbij we voortdurend een beroep doen op internet. De afhankelijkheid van de smartphone is zo groot dat verlies of diefstal meer stress veroorzaakt dan veel andere traumatische situaties. 89 procent van de respondenten zegt dat een verloren smartphone veel spanning zal veroorzaken. Dat is meer dan bij een klein auto-ongeluk (88 procent), het missen van een trein of vliegtuig (85 procent) en ziek worden (68 procent).

'Zonder internetverbinding voelt naakt'

Bovendien zijn mensen bereid om schaamte en zelfs persoonlijke schade te riskeren, als ze maar verbonden blijven. 26 procent kijkt bijvoorbeeld wel eens op het telefoonscherm tijdens de weg oversteken. Eenzelfde percentage schrikt hier niet voor terug tijdens een wandeling in een onbekende of zelfs gevaarlijke buurt. Een op de zes mensen zegt zich naakt te voelen zonder verbinding met internet.

"Connectiviteit is razendsnel uitgegroeid tot een basisbehoefte in ons moderne leven, voor velen zelfs een absolute noodzaak”, zegt Harco Enting (foto), General Manager van Kaspersky Lab Benelux. “Onze behoefte en bereidheid om altijd online te zijn, laat zien hoe belangrijk veilige apparatuur voor ons is. Ongeacht waar we zijn en wat we doen. Iedere gebruiker moet ervoor zorgen, dat de verbinding altijd stabiel én veilig is.”

Kaspersky Security Cloud

Een dergelijke verbinding is mogelijk met Kaspersky Security Cloud, dat zich aanpast aan de connectiviteitsbehoeften van consumenten. Daarnaast beschikt het over verschillende functies om Mac-, Windows-, iOS- en Androidgebruikers te helpen hun digitale leven te leiden zonder risico op verlies van internetverbinding als ze dat het hardst nodig hebben.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Fujitsu BW en BN liggend DIL week 9 tm 12-2024