Europese Commissie heeft bezwaren bij overname Tele2 door T-Mobile

13-09-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Europese Commissie heeft bezwaren bij overname Tele2 door T-Mobile

Door de overname van Tele2 door T-Mobile blijft er op de Nederlandse telecommarkt te weinig concurrentie over. Dit stelt de Europese Commissie, die bezwaren heeft bij de overname.

Dit meldt het moederbedrijf van T-Mobile Deutsche Telekom. T-Mobile maakte in … bekend Tele2 over te nemen. Door de fusie van deze twee bedrijven loopt het aantal mobiele netwerken in Nederland terug van vier naar drie. De Europese Commissie is bang dat dit afbreuk doet aan de concurrentie op de Nederlandse telecommarkt, wat zich op termijn kan vertalen in hogere prijzen voor consumenten.

'Tele2 is afhankelijk van netwerk T-Mobile'

T-Mobile en Tele2 zijn het niet eens met de zorgen van de Europese Commissie. De partijen hebben gezamenlijk een marktaandeel van 25% in handen, waardoor zij na de fusie de derde grootste telecomprovider van Nederland zouden worden. T-Mobile en Tele2 wijzen erop dat Tele2 in belangrijke mate afhankelijk is van het netwerk van T-Mobile om zijn mobiele diensten te kunnen aanbieden. De partijen spreken dan ook tegen dat de fusie de concurrentie op de mobiele markt zal verminderen.

Daarnaast stellen T-Mobile en Tele2 dat de concurrentie op de Nederlandse mobiele markt voor consumenten in belangrijke gedreven door mobiele kortingen die KPN en VodafoneZiggo aanbieden als onderdeel van hun vast-mobiel bundels. Door de fusie tussen T-Mobile en Tele2 zou juist een bedrijf ontstaan dat op effectieve wijze tegenwicht kan bieden aan de dominante van KPN en VodafoneZiggo.

Terug naar nieuws overzicht