Executive Tablet: wat is blockchain en hoe gaat het melkveehouderij veranderen?

12-09-2018
Deel dit artikel:

Executive Tablet: wat is blockchain en hoe gaat het melkveehouderij veranderen?
(17-10-2018)

Blockchain is een technologie die de wijze waarop bedrijven big data benaderen kan volledig kan veranderen en voor zowel betere beveiliging als datakwaliteit kan zorgen. Wat blockchain precies is en hoe die de melkveehouderij gaat veranderen hoort u op 17 oktober 2018 tijdens een Executive Table in het Smart Business Center in Amsterdam. Neem deel aan deze interactieve Executive Table en helpt elkaar door strategische meningen, best practices en advies te delen.

Data wordt gezien als de vierde industriële revolutie en een kracht die bedrijven gaat helpen slimmere beslissingen te nemen. Dit is dan ook de reden dat data 'de nieuwe valuta' is. Bedrijven die data optimaal inzetten, realiseren twee keer zoveel omzet als concurrenten. Wat zijn de stappen die bedrijven moeten nemen om de kracht van data in te zetten? De grootste uitdaging met data is veiligheid en datakwaliteit. Blockchain kan de manier waarop bedrijven met big data omgaan volledig veranderen en zowel de veiligheid als kwaliteit van data verbeteren.

Wat is de kracht van data?

Tijdens deze Executive Table legt Jeroen ter Heerdt van Microsoft uit wat de kracht van data is en hoe bedrijven deze kracht kunnen inzetten. Sergej Berendsen van CRV, leverancier van software die (melk)veehouders helpt hun veestapel te beheren, vertelt hoe zijn organisatie blockchain inzet en welke uitdagingen de technologie oplevert voor bedrijven in onder meer de agrarische sector.

Takeaways van de Executive Table zijn:

  • Advies over best practices
  • Inzichten in de manier waarop andere organisaties aanstormende veranderingen benaderen
  • Aandachtspunten bij het inzetten van technologie om verandering mogelijk te maken

Sprekers

Jeroen ter Heerdt
Jeroen ter Heerdt is Technical Evangelist op het gebied van data en advanced analytics bij Microsoft. Hij is gepassioneerd over alles op het gebied van data; ongeacht of het gaat om databases, data warehousing, BI, big data, datavisualisatie, self-service BI, Hadoop, real-time BI of andere onderwerpen die verband houden met data of inzichten. Hij streeft ernaar deze concepten zoveel mogelijk toe te passen in zijn leven. Jeroen combineert enthousiasme, visie en hands-on ervaring in verfrissende, vermakelijke en spraakmakende sessies.

Sergej Berendsen
Sergej Berendsen is een doorgewinterde onafhankelijke programmadirecteur, CIO en COO, verantwoordelijk voor verschillende grote transformaties in de financiële sector en bij toezichthouders, evenals twee fintech start-ups. Hij is daarnaast initiatiefnemer van Corporate Tribes, een stichting gericht op het delen en verdiepen van agile strategieën, nieuwe manieren van werken en digitale transformatie.

Programma
10.00 – 11.00 Roundtable ‘How can we make big data as easy and fun as possible?’ door Jeroen ter Heerdt 11.00 – 11.15 Koffiepauze 11.15 - 13.00 Masterclass ‘How Blockchain will transform Dairy Farming’ door Sergej Berendsen 13.00 - 13.30 Lunch

Datum en locatie

17 oktober 2018 van 10:00 tot 13:30 uur

Smart Business Center
Daalwijkdreef 47
1103 AD Amsterdam

Registratie

Een toegangsbewijs kost €195,-, exclusief servicekosten en BTW. Executive leden van CraniumConnect kunnen deze Executive Table gratis bijwonen.

Bent u lid? Neem dan contact op met de community om uw gratis registratiecode te ontvangen en meld u hier aan.

Bent u nog geen lid? Meer informatie is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht