Jeugdbescherming Amsterdam verlengt opnieuw contract met SLTN Inter Access in het kader van “Ieder kind veilig
12-09-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Jeugdbescherming Amsterdam verlengt opnieuw contract met SLTN Inter Access in het kader van “Ieder kind veilig"

Jeugdbescherming Amsterdam (Jeugdbescherming) verlengt haar contract met SLTN Inter Access (SLTN) opnieuw. De missie van Jeugdbescherming is ‘Ieder kind veilig’. Mobiel werken met beveiligde data speelt daarin een belangrijke rol. Dat vraagt om een strakke IT-organisatie die proactief meedenkt over de inzet van IT-hulpmiddelen. Ook de komende negen jaar slaan beide organisaties de handen ineen om dit te realiseren.

SLTN en Jeugdbescherming werken al ruim 10 jaar intensief met elkaar samen in het kader van ICT. De ICT- en innovatiestrategie van Jeugdbescherming heeft als uitgangspunt gezinsmanager een mobiele en efficiënte werkomgeving te bieden, zodat ze zoveel mogelijk aandacht kunnen besteden aan het begeleiden van gezinnen. De veiligheid en bescherming van persoonsgegevens heeft daarin altijd de hoogste prioriteit.

Volledig digitaal werken

De afgelopen jaren hebben het Jeugdbescherming en SLTN vanuit die twee principes een werkomgeving in te richten, waarin volledig digitaal kan worden gewerkt. Een belangrijke grote stap daarin was de aanschaf van nieuwe laptops, smartphones en het inrichten van veilige cloud-oplossingen. Gezinsmanagers kunnen hierdoor nu overal en altijd bij hun belangrijkste informatie, ook als zij bij de cliënt op bezoek zijn. Zij kunnen hierdoor ter plekke samen met cliënten gezinsplannen opstellen en doornemen, cliënttevredenheidsmetingen doen en cruciale informatie delen.

Het nieuwe contract dat SLTN en Jeugdbescherming hebben gesloten is gericht op de omslag naar het werken vanuit één geïntegreerd portaal met applicaties en relevante informatie voor de medewerker. Daarnaast zoeken de partijen naar mogelijkheden om met het hoogste veiligheidsniveau te kunnen werken zonder daarbij onnodig te hoeven inloggen in een beveiligde werkomgeving. De weg daar naartoe vraagt de nodige innovaties. Om die te realiseren wordt er een innovatieplatform ingericht met medewerkers van Jeugdbescherming en SLTN.

“Wij zijn trots om met een toonaangevende instelling als Jeugdbescherming Amsterdam de doorontwikkeling en innovatie van haar ICT-middelen vorm te geven”, aldus Chris Liebregts, sectordirecteur Zorg van SLTN Inter Access. Irma Stroet, manager bedrijfsvoering van Jeugdbescherming, voegt toe: "Met dit vernieuwde contract kunnen we onze gezinsmanagers ook de komende jaren voorzien van ICT om aan onze missie te werken."

Social Return

Naast de samenwerking hebben beide leveranciers afgesproken dat SLTN de opleiding van hulphonden door de Stichting Hulphond zal bekostigen gedurende de gehele contractperiode. Deze hulphonden zullen worden ingezet voor de hulp en begeleiding van jongeren met een geestelijke of fysieke zorgvraag. Hiermee draagt SLTN bij aan de social return doelstellingen van Jeugdbescherming, waarin ze van al haar leveranciers verwacht om in ruil voor de samenwerking iets terug te doen voor kinderen in de knel.

Terug naar nieuws overzicht
Security