Wouter Hoeffnagel - 11 september 2018

Trump: 'Apple kan stijgende prijzen tegengaan door in VS te produceren'

De Amerikaanse president Donald Trump roept Apple op fabrieken te bouwen in de Verenigde Staten (VS). Trump wijst erop dat de prijzen van Apple producten zullen stijgen door importtarieven die zijn afgekondigd op Chinese producten. Apple kan dit volgens Trump eenvoudig oplossen door de productie van zijn producten naar de VS te verhuizen.

"Apple prijzen stijgen mogelijk door de zware tarieven die wij opleggen aan China. Er is echter een eenvoudig oplossing die leidt tot NUL belasting en zelfs een belastingvoordeel. Maak je producten in de Verenigde Staten in plaats van China. Start met het bouwen van nieuwe fabrieken. Spannend!", aldus de Amerikaanse president op Twitter.

Verschillende Apple producten getroffen

Uit een brief die Apple recentelijk naar de U.S. Trade Representative heeft gestuurd blijkt dat het bedrijf flink geraakt wordt door de importheffingen die de Amerikaanse overheid aan China oplegt. Verschillende producten van het bedrijf worden hierdoor getroffen, waaronder de Apple Watch, Apple Pencil, AirPods, Mac Mini en verschillende stroomadapters. Ook apparatuur die Apple intern en in zijn datacenters gebruikt worden door de importheffingen duurder.

Trump claimde in juli 2017 al dat Apple van plan zou zijn drie fabrieken te bouwen in de Verenigde Staten. De Amerikaanse president herhaalde deze claim in juli 2018. Apple heeft deze fabrieken echter nooit aangekondigd en wil niet reageren op de uitspraken van Trump.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024