Tech Data stelt Peter Jansen aan als sales director Commercial

06-09-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Tech Data stelt Peter Jansen aan als sales director Commercial

Tech Data benoemt Peter Jansen tot sales director Commercial. Daarnaast kondigt het bedrijf een optimalisatie van haar managementstructuur in zowel Nederland als België aan. De verantwoordelijkheden van deze country managers zijn hierbij in één functie van regional managing director Benelux geconsolideerd. Als onderdeel van deze optimalisatie is Patrick Steenssens met ingang van 1 september 2018 benoemd tot regional managing director Benelux.

Peter Jansen was voorheen country manager Tech Data Nederland. Als onderdeel van de gewijzigde managementstructuur is Jansen nu benoemd tot sales director Commercial. Peter richt zich in deze rol op de versterking van de klantbeleving van corporate en SMB resellers.

Gerrit Bloot versterkt directieteam

De retailmarkt in Nederland verandert momenteel erg snel. Sales Retail bij Tech Data Nederland richt zich daardoor steeds meer op strategische samenwerkingen. Gerrit Bloot is toegevoegd aan het directieteam als Business Unit director Apple en Retail.
Advanced Solutions is in Nederland marktleider in oplossingen op het gebied van analytics, cloud, security, software, servers & storage, netwerken en professional services. Director Advanced Solutions is Marc van Ierland.

Eerder dit jaar zijn de Mobile en Broadline divisies samengevoegd in Endpoint Solutions. Hiermee richt Tech Data zich meer op specialistische oplossingen, zoals smart living, as-a-service oplossingen, verticals zoals educatie, life cycle management, en nieuwe categorieën en services zoals virtual reality en managed printservices. Director Endpoint Solutions is Suzette Oskam.

Inspelen op veranderingen in de markt

De markt is enorm in beweging en geeft aan in welk vaarwater het reseller-kanaal zich momenteel bevindt. Deze beweging heeft vooral te maken met de digitale transformatie waar veel bedrijven en organisaties mee te maken krijgen. Met deze organisatorische aanpassing speelt Tech Data in op deze veranderingen in de markt.

Terug naar nieuws overzicht