SAP: 'Feitelijke onderbouwing voor claims van Teradata ontbreekt'
05-09-2018 | door: Witold Kepinski

SAP: 'Feitelijke onderbouwing voor claims van Teradata ontbreekt'

SAP heeft gereageerd op een lopende rechtszaak die Teradata in juni 2018 is gestart. Het wijst alle claims van Teradata af zo meldt The Register.

Teradata startte onlangs in de VS een rechtszaak tegen SAP. Teradata beschuldigt het Duitse softwarebedrijf ervan bedrijfsgeheimen te hebben gestolen tijdens de ontwikkeling van de HANA-database. Volgens Teradata gaat het om het verduisteren van handelsgeheimen, inbreuken op het auteursrecht en antitrust-overtredingen.

SAP wijst alle claims af in een motie, die in augustus bij de rechtbank in Noord-Californië was ingediend, om deze rechtszaak voor eens en voor altijd te laten afdoen.

Het betoogde dat de joint venture, bekend als het Bridge Project, begon omdat Teradata 'een beperkte klantenbasis had' en daarom een beroep wilde doen op de gebruikers van SAP.  Volgens SAP was Teradata daarin onsuccesvol en zegt dat er slechts één klant zich had aangemeld.

SAP werkte al jaren aan een eigen databaseproduct voordat de samenwerking met Teradata begon. SAP vindt  de bewering van Teradata dus ongegrond. Teradata is volgens SAP een rechtszaak gestart omdat het "achterop" is geraakt bij de concurrentie. Teradata zou volgens SAP niet effectief kunnen concurreren met S / 4HANA omdat het alleen focust op zijn analytische database en geen innovatieve en relevante aantrekkelijke producten heeft aangeboden zo beweert SAP

Lees meer in The Register.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud