Advocatenkantoor Simmons & Simmons kiest voor private cloud en managed back-up
04-09-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Advocatenkantoor Simmons & Simmons kiest voor private cloud en managed back-up

Simmons & Simmons, een Brits advocatenkantoor met vestigingen over de hele wereld waaronder Amsterdam, implementeert een private cloud oplossing van Orange Business Services. De oplossing helpt het advocatenkantoor meer flexibiliteit te krijgen en essentiële klantgegevens beter te beschermen.

De introductie van een private cloud en managed back-up oplossing is onderdeel van de overstap naar een IT-as-a-service model, waardoor Simmons & Simmons haar klanten in de toekomst beter hoopt te kunnen bedienen. De oplossing maakt gebruik van het Veeam platform, dat zijn gebruikers de toegang geeft tot een back-up systeem en wereldwijd gegevensherstel. Deze oplossing helpt niet alleen in te spelen op de snel veranderende vraag vanuit de markt, maar ook om eventuele (beheer)problemen met legacy IT-systemen af te laten nemen.

Digitale transformatie

Bij Simmons & Simmons zijn meer dan 1.500 mensen werkzaam, verdeeld over vestingen in de 22 grootste zakelijke en financiële centra van Europa, Azië, het Midden Oosten en Afrika. Als internationaal advocatenkantoor heeft het te maken met strenge regelgeving op het gebied van databeveiliging. Het advocatenkantoor koos Orange Business Services om te helpen bij problemen met de cloud en bestuurlijke kwesties. Het partnerschap is onderdeel van Simmons & Simmons’ eerste stappen op het gebied van managed services. Daarnaast staan er ontwikkelingen in andere belangrijke gebieden gepland, zoals geïntegreerde communicatie om de digitale transformatie van de organisatie te ondersteunen.

“We zochten een cloud- en back-up oplossing die ons betere bescherming kon bieden dan onze legacy in-house infrastructuur. Nu onze data is beveiligd en de IT-diensten probleemloos – onder beheer van Orange Business Services – draaien, kunnen onze medewerkers zich meer concentreren op business innovatie waarmee we uiteindelijk onze dienstverlening naar klanten verbeteren”, aldus Stuart Rowlands, Global IT Director bij Simmons & Simmons.

Focussen op core business

“We zijn zeer verheugd dat Simmons & Simons ons als partner heeft gekozen bij het upgraden van hun bestaande IT-infrastructuur”, zegt Fabrice De Windt, senior vice president Europe bij Orange Business Services. “Simmons & Simmons wilde investeren in een cloud- en back-up oplossing die ervoor zorgt dat de IT-infrastructuur veilig en productief is waardoor zij zich maximaal kunnen richten op de core business. Orange Business Services biedt eindgebruikers tastbare voordelen, zoals kortere wachttijden, betere functionaliteit en ongelimiteerde toegang tot data.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud