Verschillende mijlpalen voor SUSE in 2018

03-09-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Verschillende mijlpalen voor SUSE in 2018

SUSE meldt dit jaar verschillende mijlpalen te hebben behaald. Zo realiseerde het bedrijf in de laatste zes maanden voorafgaand aan 30 april 2018 was $182.9 miljoen, is het aantal werknemers van SUSE sinds augustus 2017 met zo’n 20% gegroeid en heeft het bedrijf verschillende nieuwe oplossingen voor software-defined infrastructuur en voor het leveren van applicaties.

Het open source softwarebedrijf heeft over de laatste zes maanden voorafgaand aan 30 april 2018 een omzet van $182.9 miljoen gerealiseerd. Dit is 17 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst voor aftrek van belastingen, afschrijvingen en waardevermindering voor die periode bedroeg $56 miljoen, bijna 23 procent groei jaar-over-jaar. Sinds augustus 2017 is het aantal SUSE medewerkers met zo’n 20 procent tot ongeveer 1400 gegroeid. Het bedrijf heeft zwaar geïnvesteerd in haar engineering en klantenservice organisatie.

Nieuwe oplossingen

Daarnaast heeft SUSE verschillende nieuwe oplossingen voor software-defined infrastructuur en voor het leveren van applicaties geïntroduceerd. Het gaat onder andere om SUSE CaaS Platform 3 met Kubernetes beheer van Container-as-a-Service applicaties, SUSE Cloud Application Platform voor het beheer van cloud native Platform-as-a-Service applicaties via Cloud Foundry en Kubernetes technologie, SUSE OpenStack Cloud 8 voor productie-ready private clouds, SUSE Enterprise Storage 5 voor software-defined enterprise storage, SUSE Manager 3.2 voor het beheer van infrastructuur en de SUSE Linux Enterprise 15 familie van platformoplossingen.

Ook heeft SUSE partnerships verstevigd met public cloud providers, zoals Amazon Web Services, Google Cloud, IBM Cloud en Microsoft Azure. Sinds 2013 zijn meer dan 10.700 partner applicaties en 7.600 hardware systemen gecertificeerd voor SUSE software.

Focus op open source

SUSE wijst erop fors in te zetten op open source. Zo is het bedrijf momenteel betrokken bij meer dan 100 opensource projecten. SUSE is founding member van meer dan 10 opensource organisaties en is vertegenwoordigd in het bestuur van een groot aantal, waaronder de OpenStack Foundation, Linux Foundation, Cloud Foundry Foundation, CNCF, OPNFV (overkoepelend Linux Foundation Networking project), Open Mainframe en OpenHPC.

“SUSE is een actief, productief en open lid van de Linux Foundation,” zegt Dan Kohn, executive director van de Cloud Native Computing Foundation. “Vanuit CNCF ben ik zeer dankbaar voor SUSE’s vroege betrokkenheid in wat nu het Certified Kubernetes programma heet, en voor haar voortdurende commitment om te zorgen voor innovatie en interoperabiliteit voor bedrijven in de vorm van betrouwbare en bruikbare oplossingen van hoge kwaliteit.”

Terug naar nieuws overzicht