Witold Kepinski - 03 september 2018

Helft van de bedrijven beschikt over open source softwareprogramma

Formele open source-programma's worden snel een best practice voor bedrijven in de technologie-, telecom / media- en financiële services-industrie. Dit valt op te maken uit het 2018 Open Source Program Management Survey die is uitgegeven door The Linux Foundation in samenwerking met de TODO Group en The New Stack.

Meer dan de helft (53%) van de ondervraagde bedrijven zegt dat hun organisatie een open source softwareprogramma heeft of van plan is er binnen het volgende jaar een te ontwikkelen.

"Bijna elke organisatie heeft tegenwoordig een open source-code  en het is voor de meeste bedrijven belangrijk geworden, hoewel het niet altijd volledig wordt begrepen op uitvoerend of strategisch niveau", zegt Chris Aniszczyk, CTO van de Cloud Native Computing Foundation en mede-oprichter van de TODO Group bij The Linux Foundation. "De resultaten van de Open Source Program Management Survey wijzen op een groeiend besef bij beleidsmakers van de noodzaak van formele open source programma's en beleid om te beheren hoe open source code wordt gebruikt en geproduceerd, evenals een toenemend inzicht in hoe het kan worden gebruikt. strategisch geïntegreerd in de bedrijfsplannen van een bedrijf. "

De Open Source Program Management Survey van 2018 onderzoekt de uitkomsten van open source programma's bij de Global Fortune 2000, inclusief de belangrijkste voordelen en barrières voor adoptie.

De belangrijkste bevindingen zijn:

Open source-gebruik is bij zowel tech- als niet-technische bedrijven gebruikelijk geworden: 72% van de bedrijven gebruikt vaak open source voor niet-commerciële of interne redenen en 55% gebruikt open source voor commerciële producten.

Open source-programma's zijn zeer kritisch of uiterst kritisch voor het succes van engineering- en productteams, volgens 59% van de respondenten met een open source-programma.

De drie belangrijkste voordelen van het beheer van een open source-programma zijn bekendheid met open source-gebruik / afhankelijkheden, toegenomen wendbaarheid / snelheid van ontwikkelaars en betere licentieverplichtingen.

Grote bedrijven hebben ongeveer twee keer zoveel kans om een ??open source-programma uit te voeren dan kleinere bedrijven (63 procent versus 37 procent).

Open source-programma's beginnen meestal informeel als een werkgroep of een paar belangrijke open source-ontwikkelaars en evolueren vervolgens in de tijd naar formele programma's, meestal binnen de afdeling softwareontwikkeling of -ontwikkeling van een bedrijf (ongeveer 41 procent van de programma's).

De voordelen van een open source-programma zijn algemeen bekend, met 70% van degenen zonder een programma gelooft dat het een positief effect zou hebben in hun bedrijf, ondanks eventuele belemmeringen om het te creëren.

Een succesvol open source-programma kan het open source-gebruik van bedrijven enorm ten goede komen door processen in te stellen die ontwikkelaars en hun teams in staat stellen en standaardcoderings- en -organisatiepraktijken, -processen en -hulpmiddelen aan te moedigen. De TODO Group, een groep bedrijven binnen The Linux Foundation die samenwerkt aan de beste werkwijzen voor open source-programma's, heeft een reeks open source best practices ontwikkeld om ontwikkelaars en besluitvormers te helpen productiever en meer gestructureerd te worden in hoe zij de open source beheren software waarop hun bedrijven vertrouwen.

Meer gedetailleerde bevindingen en informatie over de methodologie is hier beschikbaar .